עוגת רולדה גזע עץ היער השחור

 







An English recipe is listed below


החומרים לעוגה

לשים בסיר עם מים על הגז  באן-מארי

ולשים בסיר שמתלבש עליו

150 גרם שוקולד חלב או מריר שבור

100 גרם חמאה

3/4 כוס סוכר לבן 130 גרם

להמיס הכל  ניתן להמיס גם במיקרוגל 

בכלי מתאים

לערבב ולהוסיף

1 כפית תמצית וניל

4 ביצים  לארג' 

לערבב להוסיף

3/4 כוס קמח לבן מנופה 130 גרם

2 כפות קקאו לא ממותק

1/2 כפית אבקת אפיה

לערבב עם מטרפה עד שהעיסה חלקה

לשפוך לתבנית 45x35 ס"מ מרופדת בנייר אפיה

לישר לאפות בתנור מחומם מראש ל-190 מעלות 

כ-6-7 דקות לא לייבש באפיה לקרר את העוגה

לקרם מוס השוקולד

לשים בסיר קטן

200 גרם שוקולד מריר או חלב שבור או חצי חצי

לשים מעל סיר עם מים חמים באן מארי

להמיס את השוקולד

להוסיף 50 גרם חמאה ולערבב


להקציף 1.5 מיכלי שמנת להקצפה 

38% או 32% אחוז   375 גרם

להוסיף 2 כפות סוכר לבן, 2 כפות  אבקת 

אינסטנט פודינג וניל

להקציף לקצפת יציבה

להוסיף לשוקולד כחצי כוס מהקצפת ולערבב

להוסיף עוד ככוס קצפת ולערבב

עכשיו להוסיף את כל הקצפת שנשארה

ולערבב בעטיפה לקרם יציב

אחרי שהעוגה התקררה לשים מעליה נייר אפיה ולהפוך לשולחן העבודה

לקלף את הנייר שאפינו את הרולדה

לזרזף כשלוש כפות ברנדי או ויסקי או ליקר שרי

אם ם אתם רוצים עוגה יותר רטובה ניתן להכין

מעט סירופ סוכר מים וברנדי רבע כוס סוכר כחצי

כוס מי ברז 3 כפות ברנדי ולהרטיב את העוגה עם מברשת

למרוח על הרולד כ-3/4 כמות מוס קרם

ליישר

לפזר בקצה כ-10-15 דובדובנים אמרנה

ולזלף קצת מהסירופ של האמרנה על המוס

למי שאין ניתן למרוח תחילה את העוגה עם 

קונפיטורת דובדובנים ועל למרוח את מוס השוקולד

לגלגל לרולדה לעזר בגלגול עם נייר האפיה

להשאיר את הנייר מהודק מסביב הרולדה

להקפיא לחצי שעה

להוציא מהמקפיא

לצפות את הרולדה עם שאר הקרם 

ניתן לקשט עם תלתלי שוקולד 🍫 

או עם חתיכות 🍫 שוקולד

איך מכינים את השוקולד לקישוט

לשים על תבנית נייר אפייה

לשים טבלת שוקולד שלמה מריר או חלב 

100 גרם

לחמם תנור לחום ממש נמוך 30 מעלות

לכבות את התנור

ולשים את התבנית בתנור לכמה דקות

עד שהשוקולד מומס

להוציא החוצה ולמרוח את השוקולד 

לשכבה דקה

לשים לכמה דקות במקפיא לייצוב

לשבור לחתיכות ולקשט את הרולדה

לפזר מעל מעט אבקת סוכר. 


The ingredients for the cake


 Put in a pot with water on the gas in Anne-Marie


 And put in a pot that dresses on it


 150 grams of broken milk or bitter chocolate


 100 grams of butter


 3/4 cup white sugar 130 grams


 Melt Everything can also be melted in the microwave


 In a suitable tool


 Mix and add


 1 teaspoon vanilla extract


 4 large eggs


 Mix add


 3/4 cup white flour sifted 130 grams


 2 tablespoons unsweetened cocoa


 1/2 teaspoon baking powder


 Mix with a whisk until the dough is smooth


 Pour into a 45x35 cm pan lined with baking paper


 Straighten and bake in a preheated oven at 190 degrees


 About 6-7 minutes do not dry in the oven to cool the cake


 For the chocolate mousse cream


 Put in a small pot


 200 grams of dark chocolate or broken milk or half and half


 Put over a pot with hot water in Anne Marie


 Melt the chocolate


 Add 50 grams of butter and mix



 Whip 1.5 containers of whipped cream


 38% or 32% 375 grams


 Add 2 tablespoons white sugar, 2 tablespoons powder


 instant vanilla pudding


 Whisk to a stable whipped cream


 Add about half a cup of the whipping cream to the chocolate and mix


 Add another cup of whipped cream and mix


 Now add all the remaining whipped cream


 And mix in a wrapper to a firm cream


 After the cake has cooled put baking paper on top and turn it into a desktop


 Peel the paper that we baked the roll


 Drizzle about three tablespoons of brandy or whiskey or cherry liqueur


 If you want a wetter cake you can make it


 A little water sugar syrup and brandy a quarter cup of sugar about half


 A glass of tap water 3 tablespoons brandy and moisten the cake with a brush


 Spread on Harold about 3/4 the amount of cream mousse


 Straighten


 Sprinkle at the end about 10-15 amerna cherries


 And sprinkle some of the amarena syrup over the mousse


 For those who can not first spread the cake with


 Cherry jam and spread on the chocolate mousse


 Roll into a roll to help roll with the baking paper


 Leave the paper fastened around the roll


 Freeze for half an hour


 Remove from the freezer


 Coat the roulade with the rest of the cream


 Can be decorated with chocolate curls 🍫


 Or with pieces 🍫 chocolate


 How to prepare the chocolate for decoration


 Put on a baking paper pan


 Put a whole bittersweet or milk chocolate bar


 100 g


 Preheat oven to really low heat 30 degrees


 Turn off the oven


 And put the mold in the oven for a few minutes


 Until the chocolate is melted


 Take out and spread the chocolate


 For a thin layer


 Put in the freezer for a few minutes to stabilize


 Break into pieces and decorate the roulade


 Sprinkle over a little icing sugar.






תגובות