שניל בטמפורה פנקייק מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 







 
A recipe in English is listed at the end of the video
סמל 'אומת על ידי הקהילה'


החומרים

לשים בקערת ערבוב

כ-700 גרם חזה עוף חתוך לשניצלים

מעט פלפל שחור

כרבע כפית מלח

2 כפות לא מלאות חרדל

1 כף שמן זית

ניתן לשים שן שום כתושה

לערבב הכל ניתן להכין לילה מראש

או ניתן להכין באותו רגע


לבלילת הטמפורה

לשים בקערה אחת

2 ביצים

לחצי כוס מי ברז 6-8 כפות

מעט פלפל שחור

כחצי כפית מלח

לקשקש עם מזלג ולהוסיף

חצי כפית אבקת אפיה

רבע כפית פפריקה מתוקה

כ- 1.5 כוסות קמח לבן רגיל כ-150 גרם או לפי הצורך

 למדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה

לקשקש עם מזלג לעיסה חלקה כמו לעיסת פנקייק

אם חסר לכם עוד קמח תוסיפו קצת עד למרקם הרצוי


אופן ההכנה

לחמם במחבת שמן כשלוש ס"מ גובה


לשים בצלחת

ככוס קמח לבן רגיל

לטבול את השניצל בקמח מכל הצדדים

לשים את השניצל בתערובת הפנקייק הטמפורה

לצפות משני הצדדים להרים עם מזלג ולתת 

לעודפי הטמפורה לרדת בחזרה לקערה

לשים ישר את השניצל בשמן החם

ולטגם כשתים שלוש דקות מכל צד עד שמזהיב

טיפ לטגן בשמן חם אבל לא ממש רותח כדי שהשמן 

לא יספג בבלילה.

וגם לא לטגן על אש חזקה מידי כדי שהשניצל יתבשל גם 

בפנים ולא רק הטמפורה תזהיב


the materials


put in a mixing bowl


About 700 grams of chicken breast cut into schnitzels


A little black pepper


About a quarter teaspoon of salt


2 heaping tablespoons of mustard


1 tablespoon olive oil


You can put a crushed clove of garlic


Mix everything can be prepared the night before


Or it can be prepared at the same time




For the tempura batter


Put in one bowl


2 eggs


Half a cup of tap water 6-8 tablespoons


A little black pepper


About half a teaspoon of salt


Fluff with a fork and add


Half a teaspoon of baking powder


A quarter of a teaspoon of sweet paprika


About 1.5 cups of plain white flour about 150 grams or as needed


 Measure in a disposable plastic cup for a cold drink

Fluff with a fork to chew smooth like chewing a pancake


If you lack more flour, add a little until the desired texture




Method of preparation


Heat oil in a pan about three cm high




dish


as a cup of plain white flour


Dip the schnitzel in flour on all sides


Put the schnitzel in the tempura pancake mixture


Watch both sides pick up with a fork and give 


Let the excess tempura fall back into the bowl


Put the schnitzel directly in the hot oil


and sear for about two to three minutes on each side until golden


Tip to fry in hot oil but not quite boiling so that the oil 


will not absorb into the batter.


And don't fry on too high a heat so that the schnitzel will cook as well 


Inside and not only the tempura will be golden


תגובות