A recipe in English is listed at the end of the video
החומרים
לשים בקערת ערבוב
כ-700 גרם חזה עוף חתוך לשניצלים
מעט פלפל שחור
כרבע כפית מלח
2 כפות לא מלאות חרדל
1 כף שמן זית
ניתן לשים שן שום כתושה
לערבב הכל ניתן להכין לילה מראש
או ניתן להכין באותו רגע
לבלילת הטמפורה
לשים בקערה אחת
2 ביצים
לחצי כוס מי ברז 6-8 כפות
מעט פלפל שחור
כחצי כפית מלח
לקשקש עם מזלג ולהוסיף
חצי כפית אבקת אפיה
רבע כפית פפריקה מתוקה
כ- 1.5 כוסות קמח לבן רגיל כ-150 גרם או לפי הצורך
למדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה
לקשקש עם מזלג לעיסה חלקה כמו לעיסת פנקייק
אם חסר לכם עוד קמח תוסיפו קצת עד למרקם הרצוי
אופן ההכנה
לחמם במחבת שמן כשלוש ס"מ גובה
לשים בצלחת
ככוס קמח לבן רגיל
לטבול את השניצל בקמח מכל הצדדים
לשים את השניצל בתערובת הפנקייק הטמפורה
לצפות משני הצדדים להרים עם מזלג ולתת
לעודפי הטמפורה לרדת בחזרה לקערה
לשים ישר את השניצל בשמן החם
ולטגם כשתים שלוש דקות מכל צד עד שמזהיב
טיפ לטגן בשמן חם אבל לא ממש רותח כדי שהשמן
לא יספג בבלילה.
וגם לא לטגן על אש חזקה מידי כדי שהשניצל יתבשל גם
בפנים ולא רק הטמפורה תזהיב
the materials
put in a mixing bowl
About 700 grams of chicken breast cut into schnitzels
A little black pepper
About a quarter teaspoon of salt
2 heaping tablespoons of mustard
1 tablespoon olive oil
You can put a crushed clove of garlic
Mix everything can be prepared the night before
Or it can be prepared at the same time
For the tempura batter
Put in one bowl
2 eggs
Half a cup of tap water 6-8 tablespoons
A little black pepper
About half a teaspoon of salt
Fluff with a fork and add
Half a teaspoon of baking powder
A quarter of a teaspoon of sweet paprika
About 1.5 cups of plain white flour about 150 grams or as needed
Measure in a disposable plastic cup for a cold drink
Fluff with a fork to chew smooth like chewing a pancake
If you lack more flour, add a little until the desired texture
Method of preparation
Heat oil in a pan about three cm high
dish
as a cup of plain white flour
Dip the schnitzel in flour on all sides
Put the schnitzel in the tempura pancake mixture
Watch both sides pick up with a fork and give
Let the excess tempura fall back into the bowl
Put the schnitzel directly in the hot oil
and sear for about two to three minutes on each side until golden
Tip to fry in hot oil but not quite boiling so that the oil
will not absorb into the batter.
And don't fry on too high a heat so that the schnitzel will cook as well
Inside and not only the tempura will be golden
תגובות
הוסף רשומת תגובה