סופגניות קוראסון שוקולד מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ





לשים בקערת המיקסר עם וו לישה


1 קילו קמח עם שמרים

אם אין לכם קמח שמרים אז לשים

1 קמח לבן רגיל עם 50 גרם קוביית שמרים

או 2 כפות שמרים יבשים

מצד אחד של הקמח לשים

1 כפית מלח

4 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

4 ביצים

1 כף ברנדי או וודקה לא חייבים

להפעיל את המיקסר ולהוסיף

בהדרגה

מעט מים פושרים כחצי כוס בינתיים

80 גרם חמאה חתוכה לקוביות

ללוש ולהוסיף עוד מים פושרים בהדרגה לפי הצורך

עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק

ללוש במיקסר 12 דקות עד שהבצק

נאסף לכדור

להוריד מהמיקסר לפזר מעל הבצק מעט קמח

לכסות בניילון נצמד ולהתפיח עד שהבצק מכפיל

את נפחו כמה זמן שנדרש

לאחר שהבצק תפח להוריד לשולחן עבודה מקומח

לחלק ל-4 חלקים

וכל חלק לחצי כך שיתקבלו 8 חתיכות


לוקחים חתיכה אחת ומרדדים על שולחן מעט

מקומח  לעיגול בקוטר של 22 ס"מ ועובי של 2 מילימטר

חותכים את העיגול ח-4 כך שמתקבלים 4 משולשים

לוקחים משולש אחד ושמים בקצה הרחב

חתיכות שוקולד מריר או חלב כ-3 יחדיות

למי שאין שוקולד טבלה שיזלף ממרח נוטלה או השחר


לקפל מעל השוקולד את השוליים מהצדדים

ולגלגל לקוראסון

לשים על חתיכת ריבוע נייר אפיה כשפתח הקוראסון

למטה על הנייר

להתפיח את הקוראסונים עד שהם מכפילים את נפחם

לחמם מחבת או סיר רחב 

לשים שמן קנולה או חמניות כחצי גובה הסיר

לחמם את השמן אך לא יותר מידי

כאשר השמן חם לשים את הקוראסונים

בשמן בזהירות לטגן כדקה וחצי מצד אחד

להפוך לצד השני ולטגן עוד כדקה וחצי לפי הצורך

להוציא לנייר מגבת סופג

ניתן לפזר מעל אבקת סוכר או לזלף או לטבול בשוקולד מומס

אופן ההכנה של השוקולדים המומסים

להמיס במיקרוגל

כ-100 גרם שוקולד חלב או מריר

להוסיף 1 כף שמן קנולה או חמניות לערבב

ולזלף על הקוראסונים אפשר בשק זילוף או בעזרת מזלג

אותו דבר להכין אם רוצים שוקולד לבן ולזלף בנוסף על השוקולד החלב






תגובות