An English recipe is listed below
החומרים
לשים מחבת גדולה באש לחמם
להוסיף 2 כפות שמן זית
להוסיף
4 בצלים גדולים חתוכים לרצועות דקות וקצרות
לטגן כמה דקות עד שהבצלים מעט זהובים ורכים
מידי פעם לערבב
להוסיף
1 קילו פרגיות חתוכות לחתיכות קטנות
לערבב מעט באש
להוסיף:
1/4 כפית כורכום
מעט פפריקה חריפה
מעט פלפל שחור
1-1.5 כפיות תבלין שווארמה לפי טעמכם האישי
כחצי כפית מלח
לערבב
כשלוש דקות להוריד מהאש ולקרר
לאחר שהבשר קר
להוסיף 400 גרם בשר טחון או הודו או בקר או עוף
או בקר וכבש
ולערבב
לקחת תבנית פיירקס 50×40 ס"מ
לשמן עם מעט שמן זית גם בסיס וגם שולים
לרפד את התבנית עם בצק עלים גם בבסיס וגם שוליים
לפזר על הבצק בבסיס כחצי כוס חד פעמית של פירורי לחם
לשפוך את מלית הבשר על על פירורי הלחם
ליישר את המלית
מסביב לשולי הבצק למעלה למרוח עם ביצה טרופה
להשתדל לא למרוח על הפיירקס את הביצה
שהבצק לא ידבק לתבנית
לכסות מעל כל המלית בצק עלים ולהדק
למרוח בביצה
לפזר שומשום
לחורר את הבצק מלמעלה בכמה מקומות עם מזלג
לשים בתנור חם
170 מעלות
לאפות 30-40 דקות לפי הצורך
עד שהבצק זהוב גם למטה וגם למעלה
להגיש עם זילוף טחינה גולמית
סלט ירקות חמוצים.
the materials
Put a large pan on the fire to heat
Add 2 tablespoons of olive oil
add
4 large onions cut into thin, short strips
Fry for a few minutes until the onions are slightly golden and soft
occasionally mix
add
1 kilo of chicks cut into small pieces
stir a little on fire
add:
1/4 teaspoon turmeric
A little hot paprika
A little black pepper
1-1.5 teaspoons of shawarma seasoning according to your personal taste
About half a teaspoon of salt
to stir
About three minutes, remove from heat and cool
After the meat is cold
Add 400 grams of ground meat or turkey or beef or chicken
or beef and lamb
and mix
Take a 50x40 cm pyrex mold
Oil both the base and the edges with a little olive oil
Line the mold with puff pastry both at the base and the edges
Sprinkle about half a disposable cup of breadcrumbs on the dough at the base
Pour the meat filling on top of the bread crumbs
level the stuffing
Spread a beaten egg around the edges of the dough on top
Try not to spread the egg on the pyrex
that the dough does not stick to the mold
Cover all the filling with puff pastry and fasten
Brush with egg
sprinkle sesame seeds
Pierce the dough from above in several places with a fork
put in a hot oven
170 degrees
Bake for 30-40 minutes as needed
until the dough is golden both below and above
Serve with a sprinkling of raw tahini
Pickled vegetable salad.
תגובות
הוסף רשומת תגובה