כדורי עוף בקארי וחלב קוקוס בסגנון תאילנדי מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 






לשים בקערת ערבוב

1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות

700 גרם בשר טחון או הודו או עוף או בקר

מעט פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית כורכום

2 כפות שמן זית

1 כפית שטוחה מלח

4 כפות פירורי לחם

1 כף מחית קארי למי שאין שיוסיף 2 כפית תבלין קארי

לערבב הכל ביחד


לתבשיל

2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות קצרות

1 בטטה חתוכה לקוביות

1 קופסה פיטריות מקופסה מסוננת 330 גרם אפשר פטריות טריות חתוכות

2 כוסות אפונה קפואה

1 קופסה קרם קוקוס 400 גרם

תבלינים קארי ועוד......


לחמם מחבת באש

לשים כ-2 כפות שמן זית

לשים את הבצל והבטטה ולטגן כשש דקות

מידי פעם לערבב

עד שהכל מעט יותר רך 

להוסיף את הפטריות המסוננות

2 כוסות אפונה קפואה

לערבב כשתי דקות ולהוסיף

רבע כפית כורכום

1 כפית שטוחה מלח

מעט פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כף מחית קארי צהובה למי שאין שישים 1 כפית תבלין קארי

או לפי טעמכם לערבב כדקה ולהוסיף

1 פחית קרם קוקוס או חלב קוקוס 400 גרם

למלא את הקופסה פעמיים וחצי במי ברז ולשפוך לתערובת

זהיוצא בערך 4.5 כוסות כוסות מי ברז מדודיפ בכוס 

חד פעמית לשתייה קרה

להביא את התבשיל לידי רתיחה

להנמיך את האש לבינונית

ליצור מהבשר קציצות בגודל שזיף

להניח בתוך התבשיל

לבשל על אש קטנה כ-20-25 דקות

להגיש על אורז נודלס פסטה  ועוד



תגובות