עוף שלם חגיגי ממולא עם אורז אפוי עם דלעת וירקות מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 




1 עוף שלם נקי רצוי גדול


לשים בקערה

למלית האורז

2.5 כוסות אורז מבושל עם מלח ופלפל שחור מבושל רגיל

מדוד בכוס חד פעמית לשתייה קרה

1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות

1 עגבנייה חתוכים לקוביות קטנות

חצי כוס פיטרוזיליה קצוצה

מעט מלח

מעט פלפל שחור

2 כפות שמן זית

לערבב הכל ביחד

ניתן להכין רק חצי מכמות מלית האורז

אבל אם הכנתם אותה כמות תישאר לכם מלי

תמלאו פלפלים ותבשלו לחוד


לקחת את העוף לשים בתבנית אפיה למלא את העוף

עם מלית האורז

ולסגור עם קיסם  את הפתח כמו תפירה ובתום האפיה לזכור

להוציא את הקיסם ולזרוק


לירקות המוספים

3 בצלים גדולים חתוכים לפלחים

3 -4 תפוחי אדמה לא קילפתי חתוך לחצי ולפרוסות

חתיכת דלעת לא מקולפת חתוכה לקוביות גסות

לסדר את הירקות סביב העוף בתבנית


להכין בקערה רוטב

לשים

2.5 כוסות מי ברז מדוד בכוס חד פעמית לשתייה קרה

1 כפית פפריקה מתוקה 

חצי כפית כורכום

מעט פלפל שחור

1 כפית שטוחה מלח

לערבב הכל

ולשפוך על העוף והירקות

לאפות בתנור חם 180 מעלות

כשעה




תגובות