החומרים למלית
1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
לטגן במחבת גדולה עם 2 כפות זמן
זית עד הזהבה כשבע דקות
להוסיף-
כף צנוברים
שתי כפות צימוקים
1 כפית פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה
מעט תבלין בהרט
מעט פלפל שחור
כחצי כפית מלח או לפי טעמכם
לערבב מעט
להוסיף
500 גרם בשר טחון או הודו או עוף או בקר
להשאיר ככוס מהבשר הטחון בצד להוספה
מאוחרת יותר
לערבב את הבשר במחבת כדקה שתיים
עד שהוא מלבין
לכבות את הגז לקרר מעט את המלית
להוסיף את שאר הבשר בצד
וניתן גם להוסיף קצת פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
לקחת עלה קר מאוד של מלאווח
להניח על השולחן
לשים מלית בנדיבות לאורך חצי המלאווח
ואת החצי בלי המלית לחתוך בפנים כמה פסים
אלכסונים
לקפל את הבצק מעל המלית
ולהדק שוליים
למרוח עם ביצה טרופה
לפזר מעל שומשום
לאפות בתנור חם 170 מעלות
כ-25-35 דקות לפי הצורך עד שהבצק זהוב יפה
להגיש עם חומוס סלטים חמוצים,ביצים קשות.
תגובות
הוסף רשומת תגובה