מאפה סמבוסק קריספי מהיר עם בשר ותבלינים מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 





החומרים למלית


1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות

לטגן במחבת גדולה עם 2 כפות זמן

זית עד הזהבה כשבע דקות

להוסיף-

כף צנוברים

שתי כפות צימוקים

1 כפית פפריקה מתוקה

מעט פפריקה חריפה

מעט תבלין בהרט

מעט פלפל שחור

כחצי כפית מלח או לפי טעמכם

לערבב מעט

להוסיף 

500 גרם בשר טחון או הודו או עוף או בקר

להשאיר ככוס מהבשר הטחון בצד להוספה 

מאוחרת יותר

לערבב את הבשר במחבת כדקה שתיים

עד שהוא מלבין

לכבות את הגז לקרר מעט את המלית

להוסיף את שאר הבשר בצד 

וניתן גם להוסיף קצת פטרוזיליה קצוצה


אופן ההכנה

לקחת עלה קר מאוד של מלאווח

להניח על השולחן

לשים מלית בנדיבות לאורך חצי המלאווח

ואת החצי בלי המלית לחתוך בפנים כמה פסים

אלכסונים

לקפל את הבצק מעל המלית

ולהדק שוליים

למרוח עם ביצה טרופה

לפזר מעל שומשום

לאפות בתנור חם 170 מעלות

כ-25-35 דקות לפי הצורך עד שהבצק זהוב יפה

להגיש עם חומוס סלטים חמוצים,ביצים קשות.



תגובות