קדרה בקר וירקות בתנור מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 







2 בצלים חתוכים לרצועות קצרות

2 גזרים חתוכים לחצאי פרוסות בעובי של כחצי ס"מ

1 קופסה פטריות חתוכות מסוננות 230 גרם או

 פטריות טריות חתוכות גס

1 קילו בשר בקר לבישול ארוך אפשר פילה מדומה או שפונדרה חתוך לקוביות גסות

6 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים חתוכים לחצאים גסים

אפשר גם תפוחי אדמה קטנים שלמים לא מקולפים


אופן  ההכנה

לקחת סיר רצוי שמתאים גם לאפיה

לשים 2 כפות שמן זית

לטגן את הבצל עד שזהוב לערבב מעדי פעם

להוסיף את הגזרים והפטריות

לערבב כשתי דקות

להוסיף את הבשר ולערבב 

לבשל כשלוש דקות עד אשר הבשר משנה את צבעו

להוסיף 1.5 כפות סילון רצוי טבעי

1 כפית מלח או לפי הטעם

מעט פלפל שחור

להוסיף מי ברז למלא עד לגובה הבשר

לכסות ולהביא לידי רתיחה

להוציא עם כף את הקצף שנוצר למעלה ולזרוק

להוסיף 1 כפית פפריקה מתוקה

להוסיף את תפוחי האדמה לערבב

לכסות  ולבישול על אש בינונית כחצי שעה


לאחר מכן להכניס את הסיר לתנור חם 170 דקות

מכוסה עם אין מכסה אז לכסות עם נייר אפייה ועליו

נייר כסף

לאפות כשעה וחצי

לאחר אפיה של שעה וחצי להוציא את המכסה או הניירות

ולאפות עוד כחצי שעה להשחמה


תגובות