עוגת וניל שוקולד צ'יפס נוטלה מהירה מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 






English recipe listed below

החומרים מדודים בגרמים או בכוסות פלסטיק

 חד פעמיות לשתייה קרה כוס פלסטיק שווה ל-3/4 כוס

מדידה בינלאומית


לשים בקערת הקצפה

1 מיכל שמנת להקצפה 38%

1 כוס סוכר לבן 150 גרם

רבע כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

3 ביצים שלמות

להקציף עם מקצף ידני או במיקסר

כשלוש דקות עד שהעיסה יותר מסמיכה אבל עדיין 

לא נוקשה מידי


להוסיף תוך זילוף והקצפה

1 כוס שמן חמניות או קנולה 150 גרם

לערבב כרבע דקה 

ולהוסיף

1 כף אינסטנט פודינג וניל

1 כפית אבקת אפיה

2.5 כוסות קמח לבן מנופה 250 גרם

לערבב בעטיפה

להוסיף 3 כפות שוקולד צ'יפס או 70 גרם שוקולד

מריר חתוך

ולערבב בעטיפה





לשמן תבנית עגולה 22 ס"מ בסיס ודופן

לשים בתבנית חצי מעיסת העוגה לישר מעט

לפזר 3 כפות שוקולד נוטלה או שוקולד השחר

לכסות עם שאר עיסת העוגה לישר מעט

עם מזלג לקשקש מעט את העיסה כמו בעוגת שיש

לנער מעט את התבנית כדי שהעיסה תתיישר מעט

לפזר מעל מעט שוקולד צ'יפס


לאפות בתנור מחומם מראש 160 מעלות

בין 40-50 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע

לא לייבש אותה שתישאר עסיסית

ניתן לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה


The ingredients are measured in grams or in plastic cups

Disposable for cold drinks, a plastic cup is equal to 3/4 cup

international measurement

put in the whipping bowl

1 container of whipping cream 38% 250 grams or vegetable whipping cream

1 cup of white sugar 150 grams

A quarter of a teaspoon of salt

1 teaspoon vanilla extract

3 whole eggs

Whip with a hand whisk or in a mixer

About three minutes until the paste is thicker but still

Not too stiff

add while sprinkling and whipping

1 cup sunflower or canola oil 150 grams

Mix for about a quarter of a minute

and add

1 tablespoon instant vanilla pudding

1 teaspoon baking powder

2.5 cups of sifted white flour 250 grams

mix in a wrapper

Add 3 tablespoons of chocolate chips or 70 grams of chocolate

bitter cut

and mix in the wrapper

Grease the base and side of a 22 cm round pan

Put half of the cake batter in the mold and flatten it a little

Sprinkle 3 spoons of Nutella chocolate or dawn chocolate

Cover with the rest of the cake batter and flatten a little

With a fork fluff the pulp a little like in a marble cake

Shake the mold a little so that the dough straightens out a little

Sprinkle some chocolate chips on top

Bake in a preheated oven at 160 degrees

Between 40-50 minutes until the cake is springy to the touch

Do not dry it so that it remains juicy

You can check with a toothpick that the cake is ready




תגובות