דג סלמון חגיגי בתנור מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 





נתח פילה דג סלמון עם עור למטה בערך קילו

לשים אותו נקי בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה

רצוי תבנית שתתאים כבר להגשה ביחד עם הדג

לנגב בנייר מגבת


לפזר מעליו מעט מלח 

ומעט פלפל שחור


למרינדה

לשים בקערת ערבוב

1.5 כפות דבש אפשר 2 כפות

2 שיני שום כתושות

1.5 כפיות פפריקה מתוקה

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור

4 כפות שמן זית

לערבב הכל היטב להוסיף

2 כפות מי ברז לערבב

למרוח את רוב המשרה על הדג

אפשר עם מברשת


לפזר מעל מעט שבבי שקדיםלא אפויים  לא חייבים להוסיף


לחתוך 2 בצלים גדולים לפרוסות דקות מאוד וקצרות

לשים בתוך המרינדה שנשארה 

לערבב

לפזר מסביב הדג

לפזר גם כ-10 חצאי עגבניות שרי או עגבניות רגילות

חתוכות לפלחים

אפיה בתנור שחומם מראש ל-190-200 מעלות

לאפות כ-20-22 דקות

לא לייבש לבדוק עם סכין בחלק העבה שיש

צבע ורוד אפויים ולא חיי אבל גם לא לייבש




תגובות