קיש תרד ומנגולד מעולה מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 





החומרים מדודים בגרמים או בכוסות פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה

לבצק

לשים בקערה

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

3.5 כוסות קמח לבן רגיל 350 גרם

חצי כפית שטוחה מלח

להתחיל לפורר את העיסה לפירורים קטנים בעזרת

כפות הידיים

להוסיף 1 ביצה

ולערבב עד שנוצר בצק נעים 


לרפד את הבצק בתבנית קיש פאי בקוטר  24 ס"מ

משומן עם מעט חמאה

לרפד בסיס ושוליים בשכבה אחידה

מי שרוצה שירדד עם מערוך לאחר קירור הבצק

לשים בינתיים את התבנית עם הבצק במקפיא


ירקות לפאי

שכבת הבטטה

בטטה גדולה מקולפת חתוכה לפרוסות דקות 

כ-2 ס"מ


לשכבת מנגולד

לשים במחבת

2 כפות שמן זית

לטגן 1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות

לטגן עד שהבצל מעט זהוב

להוסיף 

1 חבילת מנגולד קצוצה קטן לטגן 

עוד כארבע דקות

להוסיף מעט מלח מעט פלפל שחור אפשר מעט שום

קצוץ ולקרר


לרוטב רויאל

לשים בקערה

1 כוס חלב 180 גרם

1 מיכל שמנת להקצפה 32%    250 גרם

חצי כפית מלח או לפי הטעם

מעט תבלין אגוז מוסקט 

מעט פלפל שחור

3 ביצים 

1 כף קמחמלבן רגיל מנופה

לערבב הכל לעיסה חלקה


אופן הרכבת הקיש

לסדר על הבצק את שכבת המנגולד

מעל לפזר כ-70 גרם גבינה צהובה מגורדת

אפשר גם צפתית מפוררת

מעל לסדר כמו רעפים את שכבת הבטטה

לפזר מעל הבטטה מעט מלח מעט פלפל שחור

לשפוך מעל את רוטב הרוייאל

ולפזר מעט קימל שלם


לאפות בתנור דחומם מראש 

ל-170 מעלות לאפות כ-55 דקות עד שהבצק זהוב 

והקיש יציב





תגובות