סהרוני פילו אגוזים משגעים קריספים מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 





בערך ל-35 יחידות


הכל מדוד בגרמים או בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה

1 כוס פלסטיק חד פעמית שווה ל-3/4 כוס מדידה בינלאומית

החומרים למלית האגוזים

לשים בקערת ערבוב

100עד 150  גרם  אגוזי מלך קצוצים

 תלוי כמה יחידות אתם רוצים להכין

1 כף סוכר לבן

רבע כפית קינמון

1 כפית תמצית וניל

30 גרם צימוקים

לערבב הכל


להניח 

דף פילו על נייר אפייה בשולחן עבודה

להבריש בעזרת מברשת את הדף עם מעט שמן קנולה או חמניות

להניח מעל עוד דף פילו שוב להבריש עם מעט שמן

לחלק ל-6 מלבנים

לשים כפית מלית בקצה כל ריבוע 

לגלגל לסיגר צמוד

וליצור פרסה או סהרון

להניח על נייר אפיה בתבנית אפיה ולמרוח את הסהרון

עם מעט שמן קנולה או חמניות


לאפות בתנור חם 170 מעלות כ-25 דקות או לפי הצורך עד הזהבה וקריספיות


בינתיים נכין סירופ לתביעה

לשים באש סיר קטן

להוסיף

2 כוסות סוכר לבן 300 גרם

1.1/2 כוסות מי ברז 280 גרם

1 כפית תמצית וניל

1 כף סירופ מייפל או דבש

1 כפית מיץ לימון

לשים גם חצי לימון קטן בסיר

להביא לידי רתיחה

להנמיך מעט את האש

ולהרתיח כחמש דקות עד שהסירופ מעט יותר סמיך

לקרר בחוץ את הסירופ

כאשר הסהרונים יצאו מהתנור והם חמים

טובים כמה שניות בסירופ הקר

מפזרים מעל כל סהרון בפיסטוקים קצוצים או אגוזי מלך

קצוצים




תגובות