בקלאווה אגוזים קן לציפור טעימה מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 









למלית אגוזים


כ-25-30 יחידות


למלית אגוזים


100-150 גרם אגוזי מלך טחונים גס 

או שקדים או פיסטוקים או ניתן לערבב כמה סוגי אגוזים

1 כף סוכר לבן

רבע כפית קינמון

1 כפית תמצית וניל

לערבב הכל היטב

חופן צימוקים כ-30 גרם


לשים על השולחן נייר אפיה

לקחת דף בצק פילו 

למרוח עם מברשת את הדף

 עם קצת שמן קנולה או חמניות

להניח מעל עוד דף פילו

למרוח אותו גם עם מעט שמן קנולה אפשר

גם למרוח חמאה מומסת


לחלק עם סכין ל-6 ריבועים

לשים בשולי רוחב הבצק מעט מהמלית


לגלגל לסיגר אבל להשאיר שוליים של כ-ס"מ וחצי

ואז לסגור לגלגל כך שמתקבל גלגל עם בסיס בצק כמו 

קן ציפורים 

להדק היטב את הקצוות ביחד שלא יפתח באפייה

רצוי לראות את אופן הגלגול בסרטון כדאי!


למרוח מעל עם מעט שמן קנולה


להניח בתבנית מרופדת עם נייר אפייה

במרחק זה מזה

להניח בכל קן כ-3 יחידות חצאי בוטנים


לאפות בתנור חם 170 מעלות לאפות כ-25 דקות

עד הזהבה ולקרר


להכין סירופ לטבילה

לשים בסיר קטן על הגז

2 כוסות סוכר לבן 300 גרם

1.5 כוסות מי ברז 280 גרם

1 כפית תמצית וניל

ניתן להוסיף 1 הל כתוש

1 כף סירופ מייפל או דבש

1 כפית לימון ולשים חצי לימון חתוך בפנים

להביא לידי רתיחה 

להנמיך את האש ולבשל כארבע דקות עד 

שהסירופ מעט מסמיך

כשהמאפים קרים והסירופ קר

לשפוך עם כף על המאפים

ניתן לפזר מעל מעט פיסטוק כתוש דק ליופי




תגובות