עוגת טירמסו מעלפת מזל טוב לרגל 150 אלף מנויים בערוץ שלי מטבח בקלינקלות ליהי קרויץ

 




למתכון רשום ומסודר צריך 

 100 גרם שוקולד מריר מגורד על פומפייה גסה

 2 חבילות של ביסקווטים בערך 400 גרם

 צריך תבנית 26 ס"מ או תבנית מרובעת 

 לחתוך את הביסקוטים בסיס שיתאימו לרינג לחתוך אותם שיהיו גבוהים ב-2 ס" מ מעל הרינג 

 לסדר אותם מסביב לרינג כשהצד עם הסוכר כלפי הרינג  

לסדר את השאריות החתוכות בבסיס

 ולהוסיף עוד ביסקוטים לבסיס כך שכל הבסיס מצופה  

להרטיב את הבסיס עם מעט סירופ קפה

 וגם מעט להרטיב את שולי הביסקוטים מעט מפנים

 בעזרת מברשת

 לסירופ להרטבת הביסקוטים 

 לשים בקערה 

 8 כפיות סוכר אפשר בין חמש לשמונה כפיות 

 3.5 כפיות קפה מגורען 

 5 כפיות מים רותחים 

לערבב עד שהקפה מומס

 להוסיף 1.5 כוסות מי ברז מדודים בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה 

 להוסיף-

4 כפות ברנדי או קוניאק או שיבס 

לערבב עד שהסוכר מומס 


 לקרם מסקרפונה

 לשים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה

 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 32% - 500 גרם קרה מאוד

 5 כפיות סוכר

 5 כפיות אבקת אינסטנט פודינג וניל 

 להקציף כמה דקות עד שהקצפת יציבה

 להפסיק את המיקסר

 ולהוסיף

 2 קופסאות גבינה מסקרפונה 500 גרם 

 1 כף קוניאק או ברנדי או שיבס

 ולהוסיף ותמצית קפה ☕ שעשויה מ- 4 כפיות סוכר לבן 

2.5 כפיות קפה מגורען,

 3 כפיות מים רותחים לערבב עד שהקפה והסוכר מומסים ולקרר 

 להקציף  ביחד כחצי דקה 

להוריד מהמיקסר

 ולערבב ידנית עד תחתית הקערה עד שיש עיסה הומוגנית  


אופן הרכבת העוגה

 לשים על הביסקוטים חצי מכמות הקרם ולמרוח עד הביסקוטים וליישר  

לפזר מעל חצי מכמות השוקולד המגורד 

 לקחת ביסקוטים ולהרטיב כשתי שניות בסירופ הקפה

 ולסדר את הביסקוטים מעל הקרם

 שהכל יכוסה בביסקוטים

 לשים מעל את חצי כמות הקרם שנישארה ולישר

 לשים במקפיא כשלוש שעות עד שיציב

 לסנן מעל עם מסננת  מעט אבקת קקאו לא ממותק

 ולפזר מסביב שולי הקרם את שער השוקולד המגורד


תגובות