10 עוגות בחושות בקערה אחת מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ









החומרים כאן בפוסטים מדודים בגרמים

או בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה 170 מי"ל

כוס חד פעמית שווה ל=3/4 כוס מדידה בינלאומית

 

 

עוגת פרג עסיסית






החומרים מדודים בגרמים או בכוסות חד פעמיות לשתיה קרה 170 גרם מידת הכוס החד פעמית


לשים בקערת עירבוב

1 כוס סוכר לבן 150 גרם

1/4 כפית מלח

2 כוסות פרג טחון טרי על המקום 160 גרם

4 ביצים 

1/2 כוס קוקוס 30 גרם

1 כפית תמצית וניל

1 כוס שמן קנולה או חמניות 160 גרם

3 כפות דבש או מייפל או סילאן

1 כוס צימוקים 100 גרם

1.5 כוס אגוזים קצוצים 100 גרם

לערבב ולהוסיף

1.1/2 כפיות אבקת אפייה לערבב 

ולהוסיף

1.3/4 כוסות קמח לבן 175 גרם לערבב 

להוסיף לדילול העוגה

3/4 כוס מי ברז 100 גרם לערבב או מיץ תפוזים לערבב

עד שיש עיסה בדלילות של כמו טחינה גולמית

לשים בתבנית 40×30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה

לשפוך את העיסה וליישר

לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ולאפות

כ- 40 דקות לבדוק עם קיסם שלא מתייבש

לקרר לחורר עם שיפוד ולהרטיב את העוגה עם הסירופ-

מתכון למטה

לאחר מכן  כשהסירופ נספג בעוגה לצפות עם קרם

שוקולד- מתכון למטה


סירופ להרטבת העוגה

1/3 כוס סוכר לבן 60 גרם

1 כוס מי ברז 160 גרם

2 כפות סירופ מייפל או דבש או סילאן

1 כפית תמצית וניל

לערבב עד שהסוכר נמס ולהרטיב את היוגה שהתקררה


לציפוי שוקולדי

להמיס בבן מארי או במיקרוגל

200  גרם שוקולד מריר

להוסיף

 2 כפות שמן קנולה או חמניות

לערבב היטב

ולצפות את העוגה המורטבת

לאחסן את העוגה במקרר עטופה היטב






 

עוגת שוקולד מעולה


החומרים מדודים בגרמים או
 בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה
לשים בקערה אחת
100 גרם שוקולד מריר שבור
3.1/4 כוסות מים רותחים 400 גרם
לערבב

בקערה שנייה
לשבור 6 ביצים שלמות
1.3/4 כוסות סוכר 230 גרם
1.5 כוסות אבקת שוקולית 150 כרם
3/4 כוס קקאו 33 גרם
1.3/4 כוסות שמן 220 גרם

לערבב עם מטרפה

ולהוסיף לסרוגין פעם קמח פעם עיסת שוקולד 
וכך הלאה
3.3/4 כוסות קמח מנופה 300 גרם
2 שקיות אבקת אפייה 20 גרם

לשים בתבנית מלבנית גדולה 50×40 ס"מ
אפייה בתנור מחומם מראש ל160 מעלות כ--30 -40 
דקות

לאחר שהעוגה יצאה מהתנור והיא חמה
ליצור חורים בעזרת שיפוד
לשפוך חצי מכמות קרם השוקולד
ליישר להמתין כחמש דקות ולשפוך את שאר
קרם השוקולד וליישר
ואת עיסת השוקולד

לקרם השוקולד

לשים בקלחת

1 כוס מי ברז 150 גרם 
3/4 כוס קקאו 30 גרם
1 כוס סוכר לבן 130 גרם
100 גרם שוקולד מריר
1 כפית תמצית רום
להביא לידי רתיחה תוך כדי בחישה
להוריד מהאש
ולהוסיף 200 גרם מרגרינה או חמאה
ולערבב לקרם חלק ויפה
ולצפות את העוגה






עוגת תפוחים


החומרים מדודים בגרמים או בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה 170 מי"ל


החומרים

4 תפוחים חמוצים ירוקים
לחתוך לקוביות קטנות מי שרוצה שיקלף אותם

לשים בקערה

4 ביצים שבורות

1.1/4 סוכר לבן 170 גרם

1 כפית תמצית וניל

לערבבב עם מטרפה כדקה

להוסיף

3/4  כוס שמן קנולה או חמניות 90 גרם

לערבב ולהוסיף

1.3/4 קמח לבן רגיל מנופה 170 גרם
1 שקית אבקת אפייה

חצי שקית אינסטנט פודינג וניל 40 גרם

לערבב לעיסה חלקה

להוסיף

1-1.1/2 כפית שטוחה קינמון או לפי הטעם

1.1/3 כוסות אגוזי מלך שבורים 100 גרם

חופן חמוציות או צימוקים

להוסיף את התפוחים

1/3 כוס מי ברז 60 גרם

 ולערבב לעיסה הומוגנית

לשטח בתבנית

מרופדת בנייר אפייה
50-40 ס"מ 
ליישר
לאפות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-40 דקות
או לפי הצורך









עוגת משמש יאמי

החומרים מדודים בגרמים או בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה

כל כוס חד פעמית שווה ל-3/4 כוס מדידה בינלאומית


לשים בקערה


3/4 כוס סוכר לבן 130 גרם

2 ביצים

1 מיכל שמנת להקצפה 32% אחוז 250 מי"ל

1 כפית תמצית וניל

לערבב ולהוסיף

50 גרם חמאה מומסת

1/2 גרידת 🍋 לימון גדול

1/4כפית מלח

לערבב ולהוסיף

1.3/4 כוסות קמח לבן מנופה 200 גרם

1 כפית אבקת אפייה

לערבב עד שהקמח נטמע ללא גושים


להעביר לתבנית אינגליש קייק גדולה 

מרופדת בנייר אפייה

לשפוך את העיסה ליישר אותה

להניח מלמעלה חצאי משמשים מסוננים מקופסה

להניח כשהחלק הקמור כלפי מטה

אפשר גם אפרסק מקופסה

או שזיפים מתוק

אפשר לפזר אוכמניות טריות או מהמקפיא

לאפות בתנור שחומם מראש

ל-160 מעלות

לאפות כ-40 דקות לפי הצורך

לא לייבש אותה ביתר אפייה

לאחעעור מכן לפזר אבקת סוכר מלמעלה, 

אחרי יום בחוף לכסות היטב ולשים בקירור







עוגת פירות יבשים מהירה

החומרים לעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק


250 גרם פירות יבשים 

חתוכים לקוביות קטנות

כמו פפאיה, אננס, משמש צימוקים, חמוציות

אפשר גם תאנים, גרעיני 🌻 חמניות ועוד מה שרוצים


150 אגוזי מלך קצוצים גס אפשר גם פקאנים


לשים בקערה

3 ביצים

5 כפות סוכר חום בהיר דמררה 

(אם אין אז לשים סוכר רגיל) 

1 כפית אבקת אפיה

1/4 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל

לערבב ולהוסיף


5 כפות קמח לבן רגיל

1 כף שמן קנולה

לערבב עם מטרפה עד שאין גושים

להוסיף את הפירות היבשים והאגוזים

ולערבב

לרפד תבנית אינגליש עם נייר אפיה

לשפוך את העיסה וליישר ולהדק

לפזר מעל מעט שומשום

לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות

לאפות כ- 40-45 דקות עד שהיא יציבה

לא לייבש מידי

לקרר

ולחתוך לפרוסות דקות







עוגת גבינה באסקית נפלאה

1 ק"ג גבינת שמנת כמו פילדלפיה 28-30%

או מכינים גבינת שמנת בדרך הזו-

6 גביעי שמנת חמוצה 27% לשים בתוך מסננת או בד נקי

לשים כל הלילה במקרר להגרת נוזלים


החומרים מדודים בגרמים או בכוסות פלסטיק חד פעמיות לשתייה קרה

אופן ההכנה לשים בקערת ערבוב


1 ק"ג גבינת שמנת פילדלפיה

 או גבינת שמנת חמוצה  כמו שהסברתי

בהכנה מהשמנת החמוצה


1.5 כוסות סוכר לבן 200 גרם

כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

לערבב מעט ולהוסיף-

2 מיכלי שמנת להקצפה 32%אחוז סה"כ 500 גרם שמנת להקצפה

6 ביצים xL

לערבב ולהוסיף-

4.5 כפות קמח לבן מנופה

לערבב לחלקות


ךקחת תבנית מתפרקת 26  ס"מ

לרפד בנייר אלומיניום גם בשוליים

לקחת נייר אפייה לקמט אותו

ולרפד את התבנית כך בשתי נייירות אפיה

לשפוך את עיסת העוגה לתבנית


לאפות בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות

במשך של 45-50 דקות

העוגה צריכה לצאת שחומה מאוד מלמעלה 

ורוטטת באמצע

לאחר האפייה להוציא מהתנור לחכות כשלוש ארבע

שעות לקירור בחוץ

להגיש בטמפרטורת החדר








עוגת מייפל מעולה 2 דקות עבודה ולתנור

החומרים

מדוד בגרמים או בכוסות פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה

לשים בקערה

3 ביצים

1 כוס סוכר לבן  150 גרם

1 כוס קוקוס 60 גרם

1 כפית תמצית וניל

1 כוס שמנת להקצפה  170 גרם או שמנת חמוצה

1 שקית אבקת אפיה 10 דקות

1/4כפית מלח

1 כף ברנדי או משקה רום או וודקה

1 כוס שמן קנולה 150 גרם

לערבב עם מטרפה

להוסיף

2 כוסות קמח לבן מנופה 220 גרם

לערבב לעיסה חלקה


לרפד תבנית אינגליש גדולה, מרופדת בנייר אפייה

אם התבנית שלכם יותר קטנה אז תמלאו 3/4 גובה

ואת השאר תשימו בתבניות מאפ'ינס


לזלף מעל מעט סירופ מייפל לערבב מעט עם מזלג


לפזר מעל כ-40 גרם פקאנים שבורים או אגוזי מלך שבורים

לאפות בתנור חם  160 מעלות לאפות

כ-30-40 דקות

לאחר שהעוגה יצאה מהתנור לחורר אותה עם שיפוד

או קיסם ולזלף מעל סירופ מייפל








עוגת שוקולדים בלונד'יס

הכל מדוד בגרמים או בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה ניתן לחמם ולהגיש מעטז חמים זה ממש טעים 

 לשים בקערת ערבוב

 100 גרם חמאה מומסת נתן להשחים מעט את החמאה על האש לצבע קרמל בהיר 

 חצי כוס סוכר חום בהיר דמררה 80 גרם רבע כוס סוכר חום כהה 20 גרם

1 כפית שטוחה אבקת קפה נמס

 רבע כפית מלח

 1 כפית תמצית וניל 

1 כף ברנדי או וויסקי או ליקר אחר

 2 ביצים

 1.5 כוסות קמח לבן רגיל 150 גרם 

לערבב הכל עם מטרפה עד שהכל חלק  

להוסיף

 1 כוס אגוזי מלך שבורים 

60 גרם 1כוס שוקולד לבן שבור

 100 גרם 6 יחידות עוגיות אוריאו שבורות 

50 גרם שוקולד מריר שבור 

 לערבב עם מטרפה

 לשים בתבנית 20×20 מרופדת בנייר אפייה משומן 

לשטח את העוגה

 לפזר מעל מעט עוגיות אוריאו שבורות מעט שוקולד מריר שבור לחתיכות 

 לאפות בתנור חם 160 מעלות כ-20-25 דקות 

לא לייבש את העוגה לאחר האפיה 

כשהעוגה יצאה מהתנור

 ניתן לפזר עליה מעט חתיכות שוקולד לבן 

מעט חתיכות שוקולד מריר 

מעט אגוזי מלך שבורים 

והשוקולדים נמסים

 בגלל חום העוגה

 ניתן להגיש חמים זה נהדר








עוגת פירות וגזר משגעת

החומרים- מדוד בגרמים או בכוסות חד פעמיות לשתייה קרה

 לשים בקערה

 1.1/3 כוסות סוכר לבן 200 גרם

 1.5 שמן קנולה 230 גרם 

 1 כפית תמצית וניל

 1/4 כפית מלח

 1 כפית אבקת אפייה

 1 גרידת לימון קטן

 4 ביצים

 1.5 גזרים בינוניים מגורדים במגרדת גסה 

 1/2 כפית קינמון 

 לערבב ולהוסיף 

 1.5 כוסות אגוזי מלך קצוצים 100 גרם 

 1 כוס צימוקים 100 גרם

 חופן חמוציות 30 גרם 

 לערבב 

 להוסיף 1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה 

 2 כוסות קמח מנופה 200 גרם 

 לערבב קצר לעיסה הומוגנית

 לשפוך את העיסה לתבנית אינגליש גדולה

 או אם נשארה עיסה לאפות בתבניות מאפינ'ס 

 לאפות בתנור חם 170 מעלות אפייה כ-40-50 דקות

 לפי הצורך

 ציפוי לימוני לעוגה

 לשים בקערה קטנה 

 1 כוס אבקת סוכר מעט תמצית וניל כחצי מיץ לימון קטן סחוט

 לערבב

 ואם יש צורך להוסיף עוד טיפת מי ברז  

העיסה צריכה להיות במקרם כמו דבש  

למרוח מעל העוגה ולגרד מעל מעט 

קליפת לימון








 

בראונ'יס שוקולד מעולה

החומרים מדודים בגרמים או בכוס פלסטיק חד פעמית 

לשתייה קרה

 להמיס במיקרוגל או בבאן מארי סיר מעל סיר

200 שוקולד מריר 200 גרם

220 גרם חמאה

להמיס הכל ביחד לעיסה חלקה


בקערה ערבוב לשים

את השוקולד והחמאה המומסים

להוסיף

4 ביצים שלמות ולערבב עם מטרפה

במהירות שהביצים לא 

יהפכו לחביתה

להוסיף

1.13/4 כוסות סוכר לבן 250 גרם.לערבב מעט

להוסיף 

חצי כפית שטוחה מלח

2 כפיות אבקת קקאו לא ממותקת

לערבב מעט להוסיף

1 כף ליקר או ויסקי לא חייבים

1.1/3 כוסות קמח לבן ללא אבקת אפיה 150 גרם

לערבב עד שהכל חלק.

להוסיף 1 כוס אגוזי מלך שבורים כמאה גרם

לקחת תבנית אפיה בגודל 30×30 ס"מ

מרופדת בנייר אפייה לשמן את הנייר לשפוך

וליישר את העיסה

ניתן גם מעל לפזר מעט אגוזי מלך שבורים

ולאחר האפייה ניתן לזלף מעט שוקולד מריר או חלב 

מומס

לאפות בתנור שחומם מראש

170 מעלות בסביבות 20-25 דקות

השוליים צריכים להיות יותר יציבים 

והאמצע רוטט לא לייבש

לקרר ולחתוך למנות קטנות






תגובות