החומרים כאן בפוסטים מדודים בגרמים
או בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה 170 מי"ל
כוס חד פעמית שווה ל=3/4 כוס מדידה בינלאומית
עוגת פרג עסיסית
החומרים מדודים בגרמים או בכוסות חד פעמיות לשתיה קרה 170 גרם מידת הכוס החד פעמית
לשים בקערת עירבוב
1 כוס סוכר לבן 150 גרם
1/4 כפית מלח
2 כוסות פרג טחון טרי על המקום 160 גרם
4 ביצים
1/2 כוס קוקוס 30 גרם
1 כפית תמצית וניל
1 כוס שמן קנולה או חמניות 160 גרם
3 כפות דבש או מייפל או סילאן
1 כוס צימוקים 100 גרם
1.5 כוס אגוזים קצוצים 100 גרם
לערבב ולהוסיף
1.1/2 כפיות אבקת אפייה לערבב
ולהוסיף
1.3/4 כוסות קמח לבן 175 גרם לערבב
להוסיף לדילול העוגה
3/4 כוס מי ברז 100 גרם לערבב או מיץ תפוזים לערבב
עד שיש עיסה בדלילות של כמו טחינה גולמית
לשים בתבנית 40×30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
לשפוך את העיסה וליישר
לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ולאפות
כ- 40 דקות לבדוק עם קיסם שלא מתייבש
לקרר לחורר עם שיפוד ולהרטיב את העוגה עם הסירופ-
מתכון למטה
לאחר מכן כשהסירופ נספג בעוגה לצפות עם קרם
שוקולד- מתכון למטה
סירופ להרטבת העוגה
1/3 כוס סוכר לבן 60 גרם
1 כוס מי ברז 160 גרם
2 כפות סירופ מייפל או דבש או סילאן
1 כפית תמצית וניל
לערבב עד שהסוכר נמס ולהרטיב את היוגה שהתקררה
לציפוי שוקולדי
להמיס בבן מארי או במיקרוגל
200 גרם שוקולד מריר
להוסיף
2 כפות שמן קנולה או חמניות
לערבב היטב
ולצפות את העוגה המורטבת
לאחסן את העוגה במקרר עטופה היטב
עוגת שוקולד מעולה
עוגת תפוחים
החומרים מדודים בגרמים או בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה
כל כוס חד פעמית שווה ל-3/4 כוס מדידה בינלאומית
לשים בקערה
3/4 כוס סוכר לבן 130 גרם
2 ביצים
1 מיכל שמנת להקצפה 32% אחוז 250 מי"ל
1 כפית תמצית וניל
לערבב ולהוסיף
50 גרם חמאה מומסת
1/2 גרידת 🍋 לימון גדול
1/4כפית מלח
לערבב ולהוסיף
1.3/4 כוסות קמח לבן מנופה 200 גרם
1 כפית אבקת אפייה
לערבב עד שהקמח נטמע ללא גושים
להעביר לתבנית אינגליש קייק גדולה
מרופדת בנייר אפייה
לשפוך את העיסה ליישר אותה
להניח מלמעלה חצאי משמשים מסוננים מקופסה
להניח כשהחלק הקמור כלפי מטה
אפשר גם אפרסק מקופסה
או שזיפים מתוק
אפשר לפזר אוכמניות טריות או מהמקפיא
לאפות בתנור שחומם מראש
ל-160 מעלות
לאפות כ-40 דקות לפי הצורך
לא לייבש אותה ביתר אפייה
לאחעעור מכן לפזר אבקת סוכר מלמעלה,
אחרי יום בחוף לכסות היטב ולשים בקירור
עוגת פירות יבשים מהירה
החומרים לעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק
250 גרם פירות יבשים
חתוכים לקוביות קטנות
כמו פפאיה, אננס, משמש צימוקים, חמוציות
אפשר גם תאנים, גרעיני 🌻 חמניות ועוד מה שרוצים
150 אגוזי מלך קצוצים גס אפשר גם פקאנים
לשים בקערה
3 ביצים
5 כפות סוכר חום בהיר דמררה
(אם אין אז לשים סוכר רגיל)
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
לערבב ולהוסיף
5 כפות קמח לבן רגיל
1 כף שמן קנולה
לערבב עם מטרפה עד שאין גושים
להוסיף את הפירות היבשים והאגוזים
ולערבב
לרפד תבנית אינגליש עם נייר אפיה
לשפוך את העיסה וליישר ולהדק
לפזר מעל מעט שומשום
לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות
לאפות כ- 40-45 דקות עד שהיא יציבה
לא לייבש מידי
לקרר
ולחתוך לפרוסות דקות
עוגת גבינה באסקית נפלאה
1 ק"ג גבינת שמנת כמו פילדלפיה 28-30%
או מכינים גבינת שמנת בדרך הזו-
6 גביעי שמנת חמוצה 27% לשים בתוך מסננת או בד נקי
לשים כל הלילה במקרר להגרת נוזלים
החומרים מדודים בגרמים או בכוסות פלסטיק חד פעמיות לשתייה קרה
אופן ההכנה לשים בקערת ערבוב
1 ק"ג גבינת שמנת פילדלפיה
או גבינת שמנת חמוצה כמו שהסברתי
בהכנה מהשמנת החמוצה
1.5 כוסות סוכר לבן 200 גרם
כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
לערבב מעט ולהוסיף-
2 מיכלי שמנת להקצפה 32%אחוז סה"כ 500 גרם שמנת להקצפה
6 ביצים xL
לערבב ולהוסיף-
4.5 כפות קמח לבן מנופה
לערבב לחלקות
ךקחת תבנית מתפרקת 26 ס"מ
לרפד בנייר אלומיניום גם בשוליים
לקחת נייר אפייה לקמט אותו
ולרפד את התבנית כך בשתי נייירות אפיה
לשפוך את עיסת העוגה לתבנית
לאפות בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות
במשך של 45-50 דקות
העוגה צריכה לצאת שחומה מאוד מלמעלה
ורוטטת באמצע
לאחר האפייה להוציא מהתנור לחכות כשלוש ארבע
שעות לקירור בחוץ
להגיש בטמפרטורת החדר
עוגת מייפל מעולה 2 דקות עבודה ולתנור
החומרים
מדוד בגרמים או בכוסות פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה
לשים בקערה
3 ביצים
1 כוס סוכר לבן 150 גרם
1 כוס קוקוס 60 גרם
1 כפית תמצית וניל
1 כוס שמנת להקצפה 170 גרם או שמנת חמוצה
1 שקית אבקת אפיה 10 דקות
1/4כפית מלח
1 כף ברנדי או משקה רום או וודקה
1 כוס שמן קנולה 150 גרם
לערבב עם מטרפה
להוסיף
2 כוסות קמח לבן מנופה 220 גרם
לערבב לעיסה חלקה
לרפד תבנית אינגליש גדולה, מרופדת בנייר אפייה
אם התבנית שלכם יותר קטנה אז תמלאו 3/4 גובה
ואת השאר תשימו בתבניות מאפ'ינס
לזלף מעל מעט סירופ מייפל לערבב מעט עם מזלג
לפזר מעל כ-40 גרם פקאנים שבורים או אגוזי מלך שבורים
לאפות בתנור חם 160 מעלות לאפות
כ-30-40 דקות
לאחר שהעוגה יצאה מהתנור לחורר אותה עם שיפוד
או קיסם ולזלף מעל סירופ מייפל
עוגת שוקולדים בלונד'יס
הכל מדוד בגרמים או בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה ניתן לחמם ולהגיש מעטז חמים זה ממש טעים
לשים בקערת ערבוב
100 גרם חמאה מומסת נתן להשחים מעט את החמאה על האש לצבע קרמל בהיר
חצי כוס סוכר חום בהיר דמררה 80 גרם רבע כוס סוכר חום כהה 20 גרם
1 כפית שטוחה אבקת קפה נמס
רבע כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כף ברנדי או וויסקי או ליקר אחר
2 ביצים
1.5 כוסות קמח לבן רגיל 150 גרם
לערבב הכל עם מטרפה עד שהכל חלק
להוסיף
1 כוס אגוזי מלך שבורים
60 גרם 1כוס שוקולד לבן שבור
100 גרם 6 יחידות עוגיות אוריאו שבורות
50 גרם שוקולד מריר שבור
לערבב עם מטרפה
לשים בתבנית 20×20 מרופדת בנייר אפייה משומן
לשטח את העוגה
לפזר מעל מעט עוגיות אוריאו שבורות מעט שוקולד מריר שבור לחתיכות
לאפות בתנור חם 160 מעלות כ-20-25 דקות
לא לייבש את העוגה לאחר האפיה
כשהעוגה יצאה מהתנור
ניתן לפזר עליה מעט חתיכות שוקולד לבן
מעט חתיכות שוקולד מריר
מעט אגוזי מלך שבורים
והשוקולדים נמסים
בגלל חום העוגה
ניתן להגיש חמים זה נהדר
עוגת פירות וגזר משגעת
החומרים- מדוד בגרמים או בכוסות חד פעמיות לשתייה קרה
לשים בקערה
1.1/3 כוסות סוכר לבן 200 גרם
1.5 שמן קנולה 230 גרם
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
1 גרידת לימון קטן
4 ביצים
1.5 גזרים בינוניים מגורדים במגרדת גסה
1/2 כפית קינמון
לערבב ולהוסיף
1.5 כוסות אגוזי מלך קצוצים 100 גרם
1 כוס צימוקים 100 גרם
חופן חמוציות 30 גרם
לערבב
להוסיף 1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
2 כוסות קמח מנופה 200 גרם
לערבב קצר לעיסה הומוגנית
לשפוך את העיסה לתבנית אינגליש גדולה
או אם נשארה עיסה לאפות בתבניות מאפינ'ס
לאפות בתנור חם 170 מעלות אפייה כ-40-50 דקות
לפי הצורך
ציפוי לימוני לעוגה
לשים בקערה קטנה
1 כוס אבקת סוכר מעט תמצית וניל כחצי מיץ לימון קטן סחוט
לערבב
ואם יש צורך להוסיף עוד טיפת מי ברז
העיסה צריכה להיות במקרם כמו דבש
למרוח מעל העוגה ולגרד מעל מעט
קליפת לימון
בראונ'יס שוקולד מעולה
החומרים מדודים בגרמים או בכוס פלסטיק חד פעמית
לשתייה קרה
להמיס במיקרוגל או בבאן מארי סיר מעל סיר
200 שוקולד מריר 200 גרם
220 גרם חמאה
להמיס הכל ביחד לעיסה חלקה
בקערה ערבוב לשים
את השוקולד והחמאה המומסים
להוסיף
4 ביצים שלמות ולערבב עם מטרפה
במהירות שהביצים לא
יהפכו לחביתה
להוסיף
1.13/4 כוסות סוכר לבן 250 גרם.לערבב מעט
להוסיף
חצי כפית שטוחה מלח
2 כפיות אבקת קקאו לא ממותקת
לערבב מעט להוסיף
1 כף ליקר או ויסקי לא חייבים
1.1/3 כוסות קמח לבן ללא אבקת אפיה 150 גרם
לערבב עד שהכל חלק.
להוסיף 1 כוס אגוזי מלך שבורים כמאה גרם
לקחת תבנית אפיה בגודל 30×30 ס"מ
מרופדת בנייר אפייה לשמן את הנייר לשפוך
וליישר את העיסה
ניתן גם מעל לפזר מעט אגוזי מלך שבורים
ולאחר האפייה ניתן לזלף מעט שוקולד מריר או חלב
מומס
לאפות בתנור שחומם מראש
170 מעלות בסביבות 20-25 דקות
השוליים צריכים להיות יותר יציבים
והאמצע רוטט לא לייבש
לקרר ולחתוך למנות קטנות
תגובות
הוסף רשומת תגובה