דילוג לתוכן הראשי

מאפה פילו יווני עם קרם וניל מבושל משגע כמה טעים ממטבח בקלי קלות ליהי קרויץ Greek pastry with vanilla in honey

 






 





English recipe listed belw


להברשת עלי פילו

להמיס באש קטנה 100 גרם חמאה עד שהיא מומסת

ניתן להבריש את העלים עם שמן קנולה אבל זה פחות טעים



צריך בצי פילו מופשר כ-7 עלים


החומרים מדודים בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה

או בגרמים


לקרם וניל מבושל

לשים בסיר בינתיים לא על האש


4 חלמונים צהוב

חצי כוס סוכר 100 גרם

לערבב עם מטרפה

להוסיף

1 כפית תמצית וניל

או מקל וניל אמיתי

קורט מלח

2.5 כפות קמח לבן רגיל

1 כף אינסטנט פודינג וניל לא חייבים להוסיף

ולערבב

להוסיף

2.5 כוסות חלב 500 גרם

לערבב שאין גושים

לשים על אש בינונית ולערבב כל הזמן שלא ישרף להביא לידי רתיחה כשהגיע לידי רתיחה לערבב כל הזמן היטב עוד כחצי דקה

להוריד מהאש 

ולהוסיף 1.5 כפות של חמאה

לערבב 

לכסות עם ניילון נצמד 

ולקרר 


אופן ההכנה

להכין תבנית בגודל של 40×20

לשמן אותה בבסיס ובשוליים עם חמאה

להניח דף כחצי בפנים לשמן עם מעט חמאה

לקפל את חצי הדף השני על חצי העלה ולהבריש 

עם מעט כך להכין כמה שכבות הכנתי 6 שכבות

משלוש דפים שקיפלנו

לשפוך את קרם הוניל על שכבות עלי הפילו

וליישר

עכשיו שוב לכסות את הקרם עם חצי עלה פילו מוברש

בחמאה לקפל עליו את החצי הבצק השני של עלה הפילו

להבריש בחמאה

כך להכין כשש שמונה שכבות מ-4 דפים

להקפיד שהשכבה העליונה תהיה לא קרועה

להדק הכל עם הידיים

לקחת סכין חדה ולחתוך את החלק העליון למנות 

כמעט עד הקרם לחתוך למנות מרובעות בערך חתכתי

ל-8 מלבנים גדולים

להבריש מעל בחמאה

לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות

לאפות כ-25 דקות

עד שהמאפה זהוב יפה גם מלמעלה וגם מלמטה

לאחר מכן לפזר מעל מעט אבקת סוכר


תרגום טקסט

עברית
אנגלית

טקסט מקור

להברשת עלי פילו להמיס באש קטנה 100 גרם חמאה עד שהיא מומסת ניתן להבריש את העלים עם שמן קנולה אבל זה פחות טעים צריך בצי פילו מופשר כ-7 עלים החומרים מדודים בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה או בגרמים לקרם וניל מבושל לשים בסיר בינתיים לא על האש 4 חלמונים צהוב חצי כוס סוכר 100 גרם לערבב עם מטרפה להוסיף 1 כפית תמצית וניל או מקל וניל אמיתי קורט מלח 2.5 כפות קמח לבן רגיל 1 כף אינסטנט פודינג וניל לא חייבים להוסיף ולערבב להוסיף 2.5 כוסות חלב 500 גרם לערבב שאין גושים לשים על אש בינונית ולערבב כל הזמן שלא ישרף להביא לידי רתיחה כשהגיע לידי רתיחה לערבב כל הזמן היטב עוד כחצי דקה להוריד מהאש ולהוסיף 1.5 כפות של חמאה לערבב לכסות עם ניילון נצמד ולקרר אופן ההכנה להכין תבנית בגודל של 40×20 לשמן אותה בבסיס ובשוליים עם חמאה להניח דף כחצי בפנים לשמן עם מעט חמאה לקפל את חצי הדף השני על חצי העלה ולהבריש עם מעט כך להכין כמה שכבות הכנתי 6 שכבות משלוש דפים שקיפלנו לשפוך את קרם הוניל על שכבות עלי הפילו וליישר עכשיו שוב לכסות את הקרם עם חצי עלה פילו מוברש בחמאה לקפל עליו את החצי הבצק השני של עלה הפילו להבריש בחמאה כך להכין כשש שמונה שכבות מ-4 דפים להקפיד שהשכבה העליונה תהיה לא קרועה להדק הכל עם הידיים לקחת סכין חדה ולחתוך את החלק העליון למנות כמעט עד הקרם לחתוך למנות מרובעות בערך חתכתי ל-8 מלבנים גדולים להבריש מעל בחמאה לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לאפות כ-25 דקות עד שהמאפה זהוב יפה גם מלמעלה וגם מלמטה לאחר מכן לפזר מעל מעט אבקת סוכר
1,384 / 5,000

תוצאות התרגום

תוצאת התרגום

to brush phyllo leaves Melt 100 grams of butter over low heat until it is melted You can brush the leaves with canola oil but it is less tasty You need about 7 sheets of thawed phyllo The ingredients are measured in a disposable plastic cup for cold drinking or in grams For boiled vanilla cream Put in a pot for the time being not on the heat 4 yellow yolks Half a cup of sugar 100 grams mix with a whisk add 1 teaspoon vanilla extract Or a real vanilla stick Pinch of salt 2.5 tablespoons of plain white flour 1 tablespoon of instant vanilla pudding does not have to be added and mix add 2.5 cups of milk 500 grams Mix without lumps put on medium heat and stir all the time so it doesn't burn bring to a boil when it comes to a boil stir all the time well for another half a minute take off the heat and add 1.5 tablespoons of butter to stir Cover with plastic wrap and cool Preparation Make a 40×20 template Lubricate it at the base and edges with butter Place a sheet about halfway inside and grease it with a little butter Fold the other half of the page over the half of the leaf and brush With so little to make a few layers I made 6 layers From three pages we folded Pour the vanilla cream over the layers of filo leaves and straighten Now again cover the cream with half a brushed phyllo leaf In butter, fold the other dough half of the phyllo leaf over it Brush with butter This is how to make about six eight layers from 4 pages Make sure that the top layer is not torn Tighten everything with your hands Take a sharp knife and cut the top into portions Almost until the cream cut into roughly square portions I cut For 8 large rectangles Brush the top with butter Bake in an oven preheated to 170 degrees Bake for about 25 minutes Until the pastry is golden on top and bottom Then sprinkle a little powdered sugar on top


תגובות