בייגלה פרצל משגע עם בצל פרווה,טבעוני מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 






להכין בצד

4 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות קטנות


( אם רוצים לקשט את הפרצל לפני האפייה עם טבעות בצל אז תחילה לחתוך 

מתוך בצל כמה טבעות זה גם מוסיף טעם טעים

לשים עליהם מעט מלח ומעט שמן זית

לערבב ולהשאיר בצד לקישוט לפני האפיה)


להכנת הבצק


לשים בקערת המיקסר עם וו לישה


1 קילו קמח לבן  רגיל מנופה

לשים בצד אחד של הקמח  

2 כפות שמרים יבשים 20 גרם או 50 גרם שמרים טריים

להוסיף  בצד השני של הקמח

2 כפיות מלח

2 כפות סוכר לבן

1/4 כפית תבלין אגוז מוסקט

6 כפות שמן זית

להתחיל להפעיל את המיקסר

ולהוסיף מים פושרים לפי הצורך

כמה שהבצק תופס בשביל לקבל בצק נעים ורך

לערבל כחמש דקות במיקסר

לאחר כחמש שש דקות של ערבוב

לעצור את המיקסר ולהוסיף

את הבצל שחתכנו לקוביות

 (לא לשים עכשיו את טבעות הבצל הם לקישוט)

לערבל במיקסר כשלוש דקות

להוסיף תוך כדי לישה כחצי כוס קמח 

כדי שהבצק יאסוף את עצמו לכדור

להוריד את הקערה מהמיקסר

לפזר מעל מעט קמח

לעטוף בניילון נצמד

ולהתפיח את הבצק

עד שהוא מכפיל את נפחו כמה זמן שנדרש

אנחנו מתפחים את הבצק רק פעם אחת לפני 

שאנו מכינים בייגלה פרצל

לאחר שהבצק תפח

להוריד את הבצק לשולחן עבודה מקומח

לסדר לצורת מלבן

לחלק את הבצק ל-3 חלקים לאורך

לקחת חלק אחד

ולחתוך לשני חלקים לאורך

כל חלק לחתוך לחתיכות בגודל עגבנייה בינונית

לקחת בצק ולאסוף אותו לכדור

לגלגל לנקניק באורך של כ-25 ס"מ לבייגלה עגולים

ליצור בייגלה ולהדק קצוות

לבייגלה בצורת פרצ'ל שמונה לרדד לנקניק באורך

של כ-40 ס"מ

להביא קצה נקניק מצד אחד עד אמצע הבצק להדק

ואת הקצה השני של הנקניק להביא לאמצא ולהדק

מעל הקצה מצד השני שהדקנו 

כך שיתקבל צורה 8  תראו איך מכינים בסרטון

להפוך לצד השני ולשים את הבייגלה בתבנית מרופדת

בנייר אפייה


להברישת הבייגלה פרצל מלמעלה

או שאתם מורחים ביצה מקושקשת עם כפית מי ברז

או מכינים מריחת בייגלה טבעונית


החומרים להברשה טבעונית


לשים בכוס

1.5 כפות סילאן

1 כף שמן זית

לערבב ולהוסיף

כף כף וחצי מי ברז

לערבב

ולהבריש עם מברשת את הפרצל

לקשט את הפרצל עם כמה טבעות בצל שהכנו בצד

לפזר מעל מעט גרגירי פרג שלמים או שומשום


להתפיח את הפרצל עד שהם מכפילים את נפחם כמה זמן שנדרש


לאחר שהפרצל  תפחה כפול

לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.

בערך כ- 17 -15 דקות לא לייבש

ניתן להקפיא

ולחמם בתנור ביום ההגשה


תגובות