מקלות גבינה קריספיים מהירים מאץטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 






לעררב בקערה


כ-200 גרם גבינה צהובה מגורדת מה שרתם אוהבים

1/2כפית פםריקה מתוקה

מעט פלפל שחור

חצי כפית מלח מעט מלח אם הגבינה לא מלוחה

3 כפות קמח לבן רגיל

אם רוצים לשים מעט אבקת שום


לערבב הכל


להכין בכוס להברשה

1 ביצה מקושקשת עם 1 כף מי ברז


אופן ההכנה


לקחת רצועת בצקעלים מרודד קר

 בגודל של 50×35 ס"מ

להבריש את כל הבצק עם מעט ביצה

לפזר על הבצק כחצי ממלית הגבינה



להדק עם הידיים

לקפל את הבצק לאורך לחצי

להדק

לשים מעל נייר אפייה

ועם מערוך להדק את הבצק וטיפה לרדד לבצק מעט דק יותר


להוריד את נייר האפיה מלמעלה

למרוח מעל עם ביצה

לקחת את מלית הגבינה להוסיף לה כשתי כפות שומשום 

ולערבב

לפזר על כל הבצק מהגבינה שלנו

לשים נייר אפייה מעל ולהדק עם מערוך


לחתוך לרצועות ארוכות כ-1/2 עד ל-1 ס"מ

לפי בחירתכם אפשר רצועות יותר קצרות

להתחיל לגלגל כמו חבל

להניח על תבנית מרופדת עם נייר אפייה

להניח את המקלות ישר ברווחים 

את קצוות הבצק להדק על נייר האפייה


לאפות בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות

לאפות עד 35 דקות עד שהמקלות קריספים וזהובים

להגיש חמימים עם מטבלים גבינות וירקות

או סתם כנשנוש



תגובות