לעררב בקערה
כ-200 גרם גבינה צהובה מגורדת מה שרתם אוהבים
1/2כפית פםריקה מתוקה
מעט פלפל שחור
חצי כפית מלח מעט מלח אם הגבינה לא מלוחה
3 כפות קמח לבן רגיל
אם רוצים לשים מעט אבקת שום
לערבב הכל
להכין בכוס להברשה
1 ביצה מקושקשת עם 1 כף מי ברז
אופן ההכנה
לקחת רצועת בצקעלים מרודד קר
בגודל של 50×35 ס"מ
להבריש את כל הבצק עם מעט ביצה
לפזר על הבצק כחצי ממלית הגבינה
להדק עם הידיים
לקפל את הבצק לאורך לחצי
להדק
לשים מעל נייר אפייה
ועם מערוך להדק את הבצק וטיפה לרדד לבצק מעט דק יותר
להוריד את נייר האפיה מלמעלה
למרוח מעל עם ביצה
לקחת את מלית הגבינה להוסיף לה כשתי כפות שומשום
ולערבב
לפזר על כל הבצק מהגבינה שלנו
לשים נייר אפייה מעל ולהדק עם מערוך
לחתוך לרצועות ארוכות כ-1/2 עד ל-1 ס"מ
לפי בחירתכם אפשר רצועות יותר קצרות
להתחיל לגלגל כמו חבל
להניח על תבנית מרופדת עם נייר אפייה
להניח את המקלות ישר ברווחים
את קצוות הבצק להדק על נייר האפייה
לאפות בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות
לאפות עד 35 דקות עד שהמקלות קריספים וזהובים
להגיש חמימים עם מטבלים גבינות וירקות
או סתם כנשנוש
תגובות
הוסף רשומת תגובה