עוגת גבינה אפויה באסקית מיוחדת מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 







1 ק"ג גבינת שמנת כמו פילדלפיה 28-30%

או מכינים גבינת שמנת בדרך הזו-

6 גביעי שמנת חמוצה 27% לשים בתוך מסננת או בד נקי

לשים כל הלילה במקרר להגרת נוזלים


החומרים מדודים בגרמים או בכוסות פלסטיק חד פעמיות לשתייה קרה

אופן ההכנה לשים בקערת ערבוב


1 ק"ג גבינת שמנת פילדלפיה

 או גבינת שמנת חמוצה  כמו שהסברתי

בהכנה מהשמנת החמוצה


1.5 כוסות סוכר לבן 200 גרם

כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

לערבב מעט ולהוסיף-

2 מיכלי שמנת להקצפה 32%אחוז סה"כ 500 גרם שמנת להקצפה

6 ביצים xL

לערבב ולהוסיף-

4.5 כפות קמח לבן מנופה

לערבב לחלקות


ךקחת תבנית מתפרקת 26  ס"מ

לרפד בנייר אלומיניום גם בשוליים

לקחת נייר אפייה לקמט אותו

ולרפד את התבנית כך בשתי נייירות אפיה

לשפוך את עיסת העוגה לתבנית


לאפות בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות

במשך של 45-50 דקות

העוגה צריכה לצאת שחומה מאוד מלמעלה 

ורוטטת באמצע

לאחר האפייה להוציא מהתנור לחכות כשלוש ארבע

שעות לקירור בחוץ

להגיש בטמפרטורת החדר





תגובות