אורז בסמטי ועדשים קיצ'רי מהמטבח העירקי ליהי קרויץ מטבח בקלי קלות

 






לשים בסיר רחב על הגז

4 כוסות אורז בסמטי נקי שתוף ומסונן מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה

2 כוסות עדשים אדומות מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית...


לישר את האורז והעדשים בתוך הסיר

לשפוך מים רותחים שיגיעו ויכסו את האורז 1 סנטימטר

מעל האורז והעדשים

להוסיף ככפית וחצי מלח

להביא את האורז לידי רתיחה


לאחר שהכל רתח

לכסות את הסיר עם מכסה

להוריד את האש לאש קטנה

ולבשל בין 17-20 דקות עד אשר האורז והעדשים מבושלים


לאחר מכן להכין שמן ושום

לשים על האש סיר קטן 

לשים

4.5 כפות שמן קנולה או חמניות אפשר גם 6 כפות שמן

לכמות הזו

להוסיף 1 כף שום כתוש כ-4-5 שיני שום כתושות אפשר יותר אם אוהבים לערבב ולהוסיף

1 כף כמון שטוחה אפשר עוד חצי כף כמון לכמות הזו אם אתם אוהבים

1/4כפית כורכום לא חייבים כורכום

לערבב דקה שתיים עד שהשום זהוב

לא לשרוף את השום הוא הופך להיות מריר ולא טעים

לאחר מכן ישר להוריד מהאש

ולשפוך על האורז המוכן

לערבב הכל בזהירות עד שהשמן מתערבב בכל האורז


אפשר לפזר בהגשה מעל האורז

מעט פרוסות שקדים אפויות צימוקים, אגוזי מלך אפויים




תגובות