פסטה בולונז נהדרת ומפנקת מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ









English recipe listed below



לירקות עם הבשר


לשים מחבת על הגז לחמם אותה

לשים

3 כפות שמן זית

לשים

4 בצלים בינוניים לקוביות קטנות

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

1 ענף סלרי קצוץ קטן

לטגן כ-6 דקות עד שהירקות יותר רכים

מידי פעם לערבב


לאחר שירקות רכים להוסיף

מעט פפריקה חריפה

1 כפית פפריקה מתוקה

מעט פלפל שחור

לערבב כרבע דקה

להוסיף

1 קילו בשר טחון או הודו אדום או בקר 

אפשר לשים רק חצי כמות בשר 500 גרם אבל להשאיר

את אותה כמות ירקות

לערבב את הבשר כדקה שתיים עד שהבשר

מלבין ומפורר

להוסיף

1 כף גדושה רסק עגבניות

1 קופסה עגבניות חתוכות דק 400 גרם

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית סוכר





למלה את קופסת העגבניות עם מי ברז ולשפוך לרוטב

(אואם לא מודדים בקופסה אז להוסיף למנה כשתי כוסות מי ברז לערך).

לערבב

להביא לידי רתיחה לכסות עם מכסה

להנמיך את האש על אש בינונית קטנה 

ולבשל כ-25 דקות עד שהירקות רכים יותר

אופן ההגשה

להכין פסטה מבושלת רצוי ספגטי שלושת רבעי חבילה 

 לבשל לפי 

הוראות היצרן

להשאיר במחבת חצי מרוטב הבשר שהכנו את החצי השני של הרוטב לשמור במקרר לפעם אחרת

כשהפסטה מוכנה

לשים  את הפסטה לתוך חצי מכמות הרוטב שהשארנו במחבת

הבשר שהוכן מקילו בשר לערבב על הגז עד שמתאחד

ולהגיש חם

את חצי כמות רוטב הבשר שנשארת

לשים במקרר ליום אחר כמובן שלבשל גם בנוסף עוד פסטה

to the vegetables with the meat



 Put a pan on the gas and heat it


 to put


 3 tablespoons of olive oil


 to put


 4 medium onions into small cubes


 2 carrots cut into small cubes


 1 small chopped celery branch


 Fry for about 6 minutes until the vegetables are softer


 occasionally mix



 After soft vegetables add


 A little hot paprika


 1 teaspoon sweet paprika


 A little black pepper


 Mix for about a quarter of a minute


 add


 1 kilo of ground meat or red turkey or beef


 You can put only half the amount of meat 500 grams but leave it


 the same amount of vegetables


 Stir the meat for about a minute or two until the meat is tender


 bleaching and crumbly


 add


 1 heaping tablespoon of tomato paste


 1 box of thinly sliced ​​tomatoes 400 grams


 1 flat teaspoon salt


 1 teaspoon of sugar


 Fill the can of tomatoes with tap water and pour into the sauce


 (If you don't measure in a box, then add about two cups of tap water to the dish).


 to stir


 Bring to a boil and cover with a lid


 lower the heat to a small medium heat


 and cook for about 25 minutes until the vegetables are softer


 Method of submission


 Prepare cooked pasta, preferably three-quarters of a package of spaghetti


 cook according to


 manufacturer's instructions


 Leave half of the meat sauce we made in the pan and keep the other half of the sauce in the fridge for another time


 When the pasta is ready


 Put the pasta in half the amount of sauce we left in the pan


 Mix the meat prepared from a pound of meat on the gas until it comes together


 and serve hot


 Half the amount of meat sauce that remains


 Put in the fridge for another day of course to cook more pasta in addition




תגובות