דגי אמנון בתנור עם ירקות

 



לשים בתבנית סגורה כמו פיירקס רצוי תבנית הגשה


2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות דקות וקצרות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות אם

 יש כמה צבעים של פלפלים

אפשר להוסיף


כ-20 עגבניות שרי רצוי בכמה צבעים

 אם אין עגבניות שרי אז לשים 3 עגבניות בינוניות חתוכות לפלחים

1/4 כפית תבלין לדג או תבלין לגריל עוף

מעט פלפל שחור

מעט פפריקה חריפה

1 כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית כורכום

חצי כפית מלח

1 כוס מי ברז מדוד בכוס חד פעמית 150 גרם

2 כפות שמן זית

לערבב הכל ביחד

לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות

לאפות כ-20 דקות

להוציא מהתנור


להכין דגי אמנון כ-5-6 חצאים

לפזר עליהם מעט מלח

מעט פלפל שחור

מעט תבלין של דג או תבלין גריל  עוף

לזלף מעט שמן זית על כל דג

לעסות את הדגים עם התבלינים

להניח בתבנית

לקחת מהירקות והרוטב שבתבנית

ולפזר מעט על כל דג


להחזיר את הדג לתנור חם 190 מעלות

ולאפות כ-15-17 דקות


תגובות