עוגת גבינה אפויה פירורים פטנט ללא מיקסר מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ





החומרים מדודים בגרמים 

או בכוס חד פעמית לשתייה קרה 170 מ"יל


לפירורי הבצק

לשים בקערה ערבוב


250 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 כוס סוכר לבן 150 גרם

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

1 כפית אבקת אפייה

3.3/4 כוסות קמח לבן מנופה 375 גרם


לערבב עם הידיים לפירורי בצק כמו קוסקוס


לקחת תבנית 24 או 26 ס" מ

לשים כחצי מכמות הפירורים

את שאר פירורי הבצק להשאיר בצד

ולהדק היטב בגובה אחיד בבסיס התבנית

לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות

כ-10 דקות עד הזהבה בהירה

ולקרר מעט


לבלילת הגבינה

לשים בקערה

3 מיכלי גבינה לבנה 5%   - 750 גרם

1כוס סוכר לבן 150 גרם

1 גביע שמנת חמוצה 200 גרם 27% אחוזי שומן

רבע כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

לערבב ולהוסיף-

2.5 כפות אינסטנט פודינג וניל

4 ביצים 

לערבב הכל ביחד לעיסה חלקה


לשמן את שולי התבנית עם מעט חמאה

לשים על בסיס הבצק האפוי

כמה יחידות אוכמניות או פירות יער קפואות ששמתם עליהם מעט סוכר

לשפוך על הפירות חצי מכמות הגבינה ליישר מעט

לפזר עוד מעט אוכמניות או אחר

לשפוך מעל את שאר תערובת הגבינה

ליישר מעט לפזר מעל עיסת הגבינה מעט מפירורי הבצק 

שהשארנו בצד לא חייבים לשים הכל


לאפות בתנור חם שחומם מראש ל- 150 

לאפות כשעה

לקרר לאחסן במקרר לכמה שעות  מכוסה

ולהגיש





תגובות