חלות בצל משגעות





 


להכין בצד

4 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות קטנות


( אם רוצים לקשט עם טבעות בצל אז תחילה לחתוך 

מתוך בצל כמה טבעות

לשים עליהם מעט מלח ומעט שמן זית

לערבב ולהשאיר בצד לקישוט לפני האפיה)


להכנת הבצק


לשים בקערת המיקסר עם וו לישה


1 קילו קמח לבן  רגיל מנופה

לשים בצד אחד של הקמח  

2 כפות שמרים יבשים 20 גרם

להוסיף  בצד השני של הקמח

2 כפיות מלח

2 כפות סוכר לבן

1/4 כפית תבלין אגוז מוסקט

6 כפות שמן זית

להתחיל להפעיל את המיקסר

ולהוסיף מים פושרים לפי הצורך

כמה שהבצק תופס בשביל לקבל בצק נעים ורך

לערבל כחמש דקות במיקסר

לאחר כחמש שש דקות של ערבוב

לעצור את המיקסר ולהוסיף

את הבצל שחתכנו לקוביות

 (לא לשים עכשיו את טבעות הבצל הם לקישוט)

לערבל במיקסר כשלוש דקות

להוסיף תוך כדי לישה כחצי כוס קמח 

כדי שיאסוף את עצמו

להוריד את הקערה מהמיקסר

לפזר מעל מעט קמח

לעטוף בניילון נצמד

ולהתפיח את הבצק

עד שהוא מכפיל את נפחו כמה זמן שנדרש

אנחנו מתפחים את הבצק רק פעם אחת לפני 

שאנו מכינים חלות

לאחר שהבצק תפח

להוריד את הבצק לשולחן עבודה מקומח

לסדר לצורת מלבן

לחלק את הבצק ל-3 חלקים לאורך

לקחת חלק אחד

ולחתוך לשלוש חלקים שוים רצועות

כל חלק לרדד לנקניק בעובי שווה 

בערך באורך של כ-55 ס"מ

להניח את 3 הרצועות אחת ליד השנייה במרחק

להדק ביחד את 3 הקצוות של כולם ביחד

להתחיל לקלוע לצמה

ניתן תוך כדי קליעת הצמה לקלועה עם

עשבי תיבול עם הענפים כמו רוזמרין

אורגנו,טימין ועוד..

מי שלא רוצה עשבי תיבול בתוך הבצק

ניתן לקשט את החלה עם הענפים בהגשה לשולחן

תראו כמו בתמונה

לאחר שסיימנו לקלוע את הצמה 

להדק את 3 קצוות הרצועות ביחד

להעביר את החלה תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה


להבריש את החלה מלמעלה

החומרים להברשה

לשים בכוס

1.5 כפות סילאן

1 כף שמן זית

לערבב ולהוסיף

כף כף וחצי מי ברז

לערבב

ולהבריש עם מברשת את החלה

לקשט את החלה עם כמה טבעות בצל


להתפיח את החלה עד שהיא מכפילה את נפחה

ניתן לפני האפייה להבריש בזהירות עם הסילאן

ניתן לפזר מעל מעט קמח לבן למראה כפרי


לאחר שהחלה תפחה כפול

לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.

בערך כ-25 דקות לא לייבש

ניתן להקפיא

ולחמם בתנור ביום ההגשה





תגובות