בורקס טורקי אורגינל עם גבינות ותרד מטבח בקלי קלות

 


החומרים לבצק








לשים בקערת המיקסר עם וולישה

1  קילו קמח לבן מנופה ללא אבקת אפייה

1 כף שטוחה מלח

1 כף חומץ

1 כף שמן קנולה או חמניות

להתחיל להפעיל את המיקסר

ולהוסיף מי ברז בהדרגה עד שמתקבל בצק רך 

ומעט דביק לפי הצורך כמה שניכנס

הוספתי כ-4 כוסות מי ברז מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית 

לשתייה קרה

ללוש במיקסר על מהירות בינונית כ-5 דקות


להוריד את הבצק לשולחן העבודה

לחלק את הבצק לגודל של עגבנייה בינונית

לגלגל לכדור חלק יוצאים בערך 16-20 כדורים

להניח בתבנית סגורה משומנת 

לאחר שהנחנו את הכדורים בתבנית לכסות עם שמן

את הבצק שלא יתייבש לכסות עם ניילון נצמד

להניח למנוחה במקרר כל הלילה

אפשר להכין למנוחה מינימום כשעה מחוף למקרר


לאחר מנוחה 

לקחת כדור בצק להניח על משטח עבודה

להתחיל בעזרת היידיים לפתוח את הבצק

למלבן דק מאוד בערך 40×50 ס"מ

לשים בקצה אחד לכל האורך ממלית הגבינות והתרד (למטה יש מתכון למלית)

לקפל את הקצוות של הבצק מעל התרד

ולגלגל את הבצק לנקניק ארוך

את קצות הקצוות לחתוך לגלגל לשבלול

או לגלגל לצורה של בייגלה

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפיעה במרחק 

אחד מהשנייה

להבריש עם מברשת את המאפים

עם ביצה מקושקשת עם כף אחת מי ברז

לפזר מעל המאפים מעט שומשום

לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות

כ-30 עד 35 דקות עד שזהוב וקריספי




למלית תרד


לשים בקערה

300 גרם תרד טרי לקצוץ

ניתן להכין משקית תרד קפוא מסונן וסחוט

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

350 גרם צפתית מפורר

70-100 גרם גבינה צהובה מגורדת לפי טעמכם

מעט פלפל שחור

1 כף שמן זית

לערבב הכל

לטעום אם צריך מעט מלח,



תגובות