עוגת מלאי רומני לזכר יהודי רומניה מטבח בקלי קלות ליי קרויץ

 





מתכון,

מלוי לשים בקערה- 2 גביעי גבינה לבנה =סה"כ 500 גרם. 1 ביצה. 1 שקית סוכר וניל. 1/2 כוס סוכר.-מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה. לערבב הכל יחד. לעוגה-לשים בקערה; 1 כוס סוכר, -מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית 1 גביע יוגורט לא ממותק. 2 גביעי שמנת חמוצה -באחוזים שאתם אוהבים. כל גביע 200 מ"ל. כחצי כוס שמן קנולה-100 גרם.-מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה. כפית תמצית וניל לערבב הכל. להוסיף - 2 ביצים. ולהוסיף 100 גרם חמאה מומסת. ולערבב ולהוסיף; 2 כוסות קמח תירס צהוב.-מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה. 1 כוס קמח.-מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה. 1 שקית אבקת אפייה- 10 גרם. לערבב הכל לעיסה חלקה. להכין 2 תבניות קטנות חד פעמית, לשפוך בכל תבנית כרבע כמות של עיסת קמח התירס וליישר. לשים בעדינות מעל הקמח התירס בכל תבנית חצי כמות מילוי הגבינה וליישר. לכסות-בעיסת קמח התירס את המלית הגבינה חצי כמות בכל תבנית, אם עיסת קמח התירס סמיכה מידי, ניתן להוסיף כחצי כוס מים מדוד בכוס חד פעמית לערבב וכך יש עיסה יותר נוחה לכיסוי מלית הגבינה. בעדינות-ליישר ולכסות את כל מלוי הגבינה. אפייה- בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-170 מעלות. לאפות כ-40-50 דקות עד שהמאפה זהוב.

תגובות