עוגת וניל בטעם מלבי מהירה מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ





החומרים

מדוד בגרמים או בכוסות פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה

לשים בקערה

3 ביצים

1 כוס סוכר לבן  150 גרם

1 כוס קוקוס 60 גרם

1 כפית תמצית וניל

1 כוס קרם או נוזל קוקוס 165 גרם

1 שקית אבקת אפיה 10 דקות

1/4 כפית מלח

1 כוס שמן קנולה 150 גרם

לערבב עם מטרפה

להוסיף

2 כוסות קמח לבן מנופה 220 גרם

לערבב לעיסה חלקה

מי שרוצה טעמים יותר חזקים של מלבי בעוגה

שיוסיף 2-3 טיפות מי ורדים


לרפד תבנית אינגליש גדולה, מרופדת בנייר אפייה

אם התבנית שלכם יותר קטנה אז תמלאו 3/4 גובה

ואת השאר תשימו בתבניות מאפ'ינס


לשפוך לתבנית את עיסת העוגה

לקחת סירופ מלבי ולפזר בערך 2 כפות על העוגה 

ועם כף לערבב מעט


לאפות בתנור חם  160 מעלות לאפות

כ-30-40 דקות


להוציא מהתנור ומעט לקרר

לחורר עם שיפוד


להכין ציפוי

6 כפות של נוזל או חלב קוקוס

5 כפות סירופ מלבי או לפי הטעם

לערבב

לשפוך על העוגה

ולפזר קוקוס

לאחר שהעוגה יצאה מהתנור לחורר אותה עם שיפוד

או קיסם ולזלף מעל סירופ מלבי



תגובות