שווארמה פטנט מנצחת חבל על הזמן מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 




Recipe listed below


3 בצלים בינוניים חתוכים לחצי לרוחב לא חתוך לצד הטבעות אחרת זה מתפרק


1 קילו נתחי פרגיות

1/2 כפית תבנית שווארמה

1 כפית פםריקה מתוקה

1/4 כפית כורכום

מעט פלפל שחור

1/2 כפית מלח או טיפה יותר לפי טעמכם

מעט פפריקה חריפה

2 כפות שמן זית

לערבב את הפרגיות היטב בטעמי התבלינים

וגם להוסיף את חצאי הבצלים ולצפות בתבלינים


אופן ההכנה

לקחת 2 שיפודים 

לשים בצל

על הבצל 3 נתחים פרגיות

על הפרגיות חצי בצל

עליו עוד 3 פרגיות

ולסיים עם בצל

ניתן להכן שיפודי שוארמה פחות ארוכים  יותר קטנים

לזלף מעל ככף שמן זית

לגלגל את השיפוד בנייר אפייה צמוד

להניח על נייר כסף ארוך ולגלגל את השיפוד עם נייר האפייה

בנייר הכסף

כמו נקניק

להדק היטב

את הקצוות של הנקניק לסובב כמו באריזת סוכרייה

היטב לדאוג שגם שיפודי העץ מכוסים


לשים בתבנית אפייה 

לאפות ב-190 מעלות כ-25 דקות

לאחר כ-25 דקות

להוציא מהתנור לפתוח בזהירות את האריזה

 לפזר מעל  מעט תבלין שווארמה

ולזלף מעט שמן זית ויש בתחתית הניירות נוזלים לקחת עם מברשת או עם כף ולפזר מעל מעט

להדליק תנור ל-200 מעלות ולהזהיב כ-15 -20 דקות


ניתן להזהיב במהירות על מחבת פסים או טפלון

לשים כף שמן זית במחבת

לשים את שיפוד השווארמה ולהזהיב כ-2 דקות

מכל צד

לאחר שמוכן

לחתוך לרצועות דקות

להגיש עם סלטים,חמוצים,פיתות ועוד......



ניתן להכין גם שיפודי ירקות לשים חתיכות בצל,קישואים,פלפלים אדומים ועוד לפזר מעט שמן זית מעט מלח מעל פלפל שחור מעט תבלין שווארמה

לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות

כ-20 דקות


3 medium onions cut in half laterally uncut next to the rings otherwise it falls apart 1 pound chunks of chicken 1/2 teaspoon shawarma mold 1 teaspoon sweet pemrika 1/4 teaspoon turmeric A little black pepper 1/2 teaspoon salt or a drop more according to your taste A little spicy paprika 2 tablespoons olive oil Mix the chickens well with the spices And also add the onion halves and watch the spices Preparation Take 2 skewers Put onions On the onion 3 chunks of chicken On the chickens half an onion It has 3 more chickens on it And finish with onions Less long and smaller shawarma skewers can be made Drizzle over a tablespoon of olive oil Roll the skewer in tight baking paper Lay on long foil and roll the skewer with the baking paper In the foil Like a sausage Tighten well Rotate the edges of the sausage as in a candy wrapper Take good care that the wooden skewers are also covered Put in a baking pan Bake at 190 degrees for about 25 minutes After about 25 minutes Remove from the oven and carefully open the package Sprinkle over a little shawarma seasoning And sprinkle a little olive oil and there is liquid at the bottom of the papers take with a brush or with a spoon and sprinkle over a little Turn the oven to 200 degrees and gild for about 15-20 minutes Can be quickly gilded on a griddle or teflon pan Put a tablespoon of olive oil in a pan Put the shawarma skewer and gild for about 2 minutes From every side Once ready Cut into thin strips Serve with salads, pickles, pitas and more ...... You can also prepare vegetable skewers, put pieces of onion, zucchini, red peppers and more. Sprinkle a little olive oil, a little salt over a black pepper, a little shawarma seasoning Bake in a preheated oven at 190 degrees About 20 minutes




תגובות