נקניקיות על מקל טעימים ומפנקים מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 






Recipe listed in English below


החומרים

בצק עלים

נקניקיות

קטשופ

שיפודי עץ

להברשה ביצה

שומשום


אופן ההכנה

לשים במקפיא את הנקניקיות רצוי להפריד אותם 

שלא ידבקו ולהקפיא אותם רק חצי הקפאה


לקחת בצק עלים מרודד

לחתוך מלבן בערך 30x40 ס"מ

למרוח על הבצק

כשתי כפות קטשופ


לשים בנקניקיה את השיפוד עד שהוא מגיע עד

אמצע הנקניקייה


לחתוך את הבצק לרצועות בעובי של כ-1 ס"מ


להתחיל לגלגל ולהדק את  קצה הבצק

 על השיפוד מתחת הנקניקייה

להמשיך לסובב את הבצק מסביב לנקנקייה ברווחים


להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה

 כשפתח הבצק כפלי מטה  על התבנית


למרוח את הבצק  שעל הנקנקייה בביצה טרופה עם 1 כף מי ברז

לפזר מעל מעט שומשום

לאפות בתנור שחומם מראש

ל-180 מעלות כ-25 דקות עד שהבצק זהוב


the materials

Puff Pastry

sausage

ketchup

Wooden skewers

to brush an egg

Sesame

Preparation

To put the sausages in the freezer, it is advisable to separate them

so that they don't stick and freeze them only half frozen

take rolled puff pastry

Cut a rectangle about 30x40 cm

spread on the dough

About two tablespoons of ketchup

Put the skewer in the hot dog until it reaches the end

the middle of the sausage

Cut the dough into strips about 1 cm thick

Start rolling and tightening the edge of the dough

on the skewer under the sausage

Continue to rotate the dough around the hot dog at intervals

Place in a pan lined with baking paper

When the dough opens, fold it down on the pan

Brush the dough on the sausage with beaten egg and 1 tablespoon of tap water

sprinkle a little sesame on top

Bake in a preheated oven

at 180 degrees for about 25 minutes until the dough is golden


תגובות