עוגת שוקולד שוקולדית נוסטלגית של פעם מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ









המתכון מדוד בגרמים או בכוסות פלסטיק חד פעמיות

לשתייה קרה

6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים  xL


לשים בסיר על האש


100 גרם מרגרינה או חמאה

3/4 כוס שמן קנולה  100 גרם

1/4כפית מלח

6 כפות קקאו כהה רצוי אבל אם אין אז קקאו רגיל

לא ממותק

1 כוס סוכר 160 גרם

1 כוס מי ברז  160 גרם

1 כפית תמצית רום


לבשל באש תוך כדי ערבוב תמידי עד כדי רתיחה

להוריד מהאש לערבב כחצי דקה

להוסיף את החלמונים תוך כדי ערבוב מהיר

עד אשר עיסת השוקולד חלקה

לקרר מעט

להוסיף לתערובת השוקולד

1.5 כוסות קמח לבן מנופה 160 גרם ולערבב

לחלקות

להוסיף 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם

לערבב לחלקות


עכשיו להכין את החלבונים

לשים במיקסר 

עם בלון הקצפה

את החלבונים להתחיל להקציף כאשר נוצר מעט

קצף לבן להוסיף בהדרגה

3/4 כוס סוכר 100 גרם

להקציף עד שנוצר קצף יציב ותפוח

להוריד מהמיקסר


לתערובת השוקולד להוסיף שליש כמות חלבונים מוקצפים ולערבב בעטיפה

להוסיף עוד חצי כמות חלבונים לערבב בעטיפה

להוסיף את שאר החלבונים לערבב בעטיפה

עד שהעיסה חלקה


להעביר לתבניית 24 ס"מ 

משומנת הגבעתי את שולי התבנית עם רצועות

נייר אפיה יותר גבוהות משולי בהתבנית

להצמיד את הרצועות צמודות לתבנית

לשפוך את העיסה לתבנית

אפיה בתנור שחומם מראש 

כ-50-60 דקות

ולקרר מעט בחוץ


לציפוי שוקולדי

לשים בסיר על האש

75 גרם חמאה או מרגרינה

חצי כוס סוכר לבן 87 גרם

2.5 כפות קקאו

100 גרם שוקולד מריר שבור

1/3 כוס מי ברז 60 גרם

לערבב הכל תוך כדי בישול

עד שהשוקולד מגיעה לידי רתיחה

להוריד מהאש להוסיף

1 כפית תמצית רום

או כף ברנדי

 ולקרר


סירופ להרטבת העוגה

אפשר להכין רק חצי כמות לא צריך את 

כל הכבץמות להרטבת העוגה

לשים בקערה

חצי כוס סוכר לבן 80 גרם

1.1/3 מי ברז 200 גרם

1 כפית רום או כף ברנדי

לערבב עד שהסוכר נמס


אופן הכנת העוגה

לקלף את נייר האפייה מסביב העוגה

בעזרת שיפוד לדקור את העוגה למעלה ומהצדדים

בעזרת מברשת להרתיב את העוגה מלמעלה וגם

וגם מצידי העוגה


לצפות עם ציפוי השוקולדי

אפשר גם מסביב העוגה

ניתן לקשט סביר עם קוקוס או סוכריות צבעונות

או כוכבים או מה שאוהבים





תגובות