כשרות לפסח לביבות פירה תפוחי אדמה ובצל מטוגן ליהי קרויץ מטבח בקלי קלות

 







Recipe listed in English below

לביבות פירה תפוחי אדמה בקלי קלות פרווה,טבעוני


מדוד בכוס חד פעמית פלסטיק לשתייה קרה

החומרים

לשים בקערה כפית כורכום

4 כוסות אבקת פירה תפוחי אדמה 200 גרם

 שניתן לקנות בסופר


מי שרוצה יכול להכין פירה מתפוחי אדמה

 להרתיח 2 תפוחי אדמה גדולים עד שהם רכים

 ולמעוך אותם עם מועך פירה

 ולהוסיף את שאר המרכיבים


להוסיף

מעט פלפל שחור

מעט פפריקה חריפה

רבע כפית כורכום

2 כפות שמן זית

אם האבקה שלכם ללא מלח אז תוסיפו מלח לפי טעמכם

3 קוביות בצל מטוגן קפוא

 או מטגנים בצל אחד קצוץ לקוביות

עד הזהבה

להוסיף מים רותחים עד שהעיסה הופכת

 לעיסה כמו  מרקם של ממרח חומוס

לערבב ולקרר את העיסה


להוסיף 1 כוס פיטרוזיליה קצוצה אפשר גם שמיר אבל לשים פחות

להוסיף

3 כפות קמח מצה או קמח לבן לא בפסח

ולערבב הכל לעיסה שניתן ליצור ממנה לביבות יציבות


לטבילה 

לטבעונים אפשר להרטיב מעט את הידיים

ליצור לביבה ולגלגל רק בקמח המצה


לשים בקערה

1 ביצה

רבע כפית מלח

מעט פלפל שחור

לקשקש הכל


בקערה שנייה 

לשים ככוס קמח מצה או לא בפסח פירורי לחם ושלוש כפות שומשום


אופן ההכנה

ליצור  בעזרת ידיים רטובות מעט כדורים בגודל פינג פונג

למעוך מעט

לטבול היטב בביצה

ולצפות בקמח המצה או בפירורי הלחם


לחמם שמן  קנולה או חמניות במחבת בגובה של 2 מ"מ

לשים את הלביבות במחבת לא צפוף

לטגן כשתי דקות  מכל צד להפוך בזהירות לצד השני עד שזהוב


ניתן לאפות בתנור לשים על תבנית נייר אפיה לשמן עם שמן זית להניח את הלביבות להבריש עם מברשת מלמעלה מעט שמן זית 

לאפות בתנור חם 180 מעלות כעשרים וחמש דקות.

Measure in a disposable plastic cup for a cold drink

the materials

Put a teaspoon of turmeric in a bowl

4 cups of potato puree powder 200 grams

which can be bought in the supermarket

Those who want can make mashed potatoes

Boil 2 large potatoes until soft

and mash them with a mashed potato masher

and add the other ingredients

add

A little black pepper

A little hot paprika

A quarter teaspoon of turmeric

2 tablespoons of olive oil

If your powder is salt-free, then add salt according to your taste

3 frozen fried onion cubes

Or fry one diced onion

until golden

Add boiling water until the pulp becomes

Chewy like the texture of hummus spread

Mix and cool the pulp

Add 1 cup of chopped parsley, you can also add dill, but put less

add

3 tablespoons of matzah flour or white flour not on Passover

and mix everything into a paste that can be made into stable fritters

for baptism

Vegans can wet their hands a little

Make a pancake and roll only in matzah flour

put in a bowl

1 egg

A quarter of a teaspoon of salt

A little black pepper

chatter everything

in a second bowl

Put a cup of matzah flour or not on Passover, breadcrumbs and three spoons of sesame seeds

Preparation

With wet hands, make a few balls the size of ping pong

crush a little

Dip well in egg

and watch the matzah flour or the bread crumbs

Heat canola or sunflower oil in a pan at a height of 2 mm

Put the fritters in a non-crowded pan

Fry for about two minutes on each side and carefully turn to the other side until golden

You can bake it in the oven, put it on a baking sheet, oil it with olive oil, place the fritters, brush a little olive oil on top with a brush

Bake in a hot oven at 180 degrees for about twenty-five minutes.9



תגובות