כתף בקר בריסקט מעולה בתנור יפה להגשה מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 







1 חזה בקר 1.5 עד שתי קילו מספר 3

לשים ברוסטר או בסיר גדול

2 כפות שמן

ולהזהיב את הבקר מכל הצדדים במהירות

כ-3 דקות מכל צד

2 גזרים חתוכים או לעיגולים או למקלות

4 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות גסות

סלרי חתוך לחתיכות באורך 2 ס"מ

4-5 בצלים לחתוך לחצי ולפרוסות גסות


להכין מרינדה

3 כפות חרדל גרגירים או חרדל חלק

2 כפית דבש

מעט פלפל שחור

לפזר כחצי כפית מלח

1 כף שמן זית

לערבב הכל

ולמרוח מעל כל הנתח מכל הצדדים

לגלגל את הנתח כמו גלילה להניח בתבנית אפייה גדולה ועמוקה

לשים מעל כמה ענף רוזמרין

וכמה עלי מרווה

לסדר מסביב הכתף את הירקות

לפזר על הירקות מעט פלפל שחור מעט מלח ומעט שמן זית


לשפוך על הירקות מים רתוחים שיגיעו עד הירקות

והבשר

לכסות את התבנית בנייר אפייה ועליו נייר כסף

אם יש מכסה לתנור להניח על

לאפות בתנור חם שחומם מראש ל-180 מעלות למשך

כשלוש שעות עד שהנתח רך

ניתן לאפות 2.5 שעות להוציא מהתנור להוציא את הניירות

ולהפעיל את התנור על 200 מעלות ולהזהיב את הנתח עד חצי שעה או לפי הצורך עד שהנתח רך

לקרר מעט וניתן לפרוס דק




תגובות