לביבות קישואים ירקות צהובה כשרות לפסח באפיה או בטיגון Kosher for Passover zucchini fritters מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 

אפייה

טיגון




Recipe listed in English below


לשים בקערת ערבוב


2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות

1 גזר גדול מגורד על םומפייה גסה

3 קישואים מגורדים על פומפיה גסה

150-200 גרם גבינה צהובה מגורדת

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור

אפשר שן שום מגורדת

5 ביצים

כ-6 כפות קמח מצה


לחמם במחבת רצוי טפלון שמן אגוזים או מה שכשר לכם

לשים כף גדושה מהעיסה ולשטח

לטגן 2 דקות מצד אחד

ולהפוך לצד השני לעוד טיגון של 2 דקות

אפייה

לרפד תבנית גדודל בנייר אפיה לשמן בכף שמן זית

להכין לביבות בגודל קלמנטינה בינונית לשטח מעט

לזלף על כל לביבה מעט שמן זית

ניתן גם לפזר מעט גבינה צהובה מגורדת

לאפות בתנור שחטמם מראש ל-190 מעלות

לאפות כ-25 דקות

put in a mixing bowl

2 onions cut into small cubes

1 large carrot grated on a coarse grater

3 grated zucchini on a coarse grater

150-200 grams of grated yellow cheese

1 teaspoon of salt

A little black pepper

A grated garlic clove is allowed

5 eggs

About 6 tablespoons of matzah flour

Heat in a frying pan, preferably Teflon, nut oil or whatever is kosher for you

Put a spoonful of the pulp and spread it on the surface

Fry for 2 minutes on one side

and turn to the other side for another 2 minutes of frying

baking

Line a large pan with baking paper and oil with a tablespoon of olive oil

Make fritters the size of a medium tangerine and flatten a little

Drizzle a little olive oil on each pancake

You can also sprinkle some grated yellow cheese

Bake in an oven preheated to 190 degrees

Bake for about 25 minutes


תגובות