רולדת בשר וירקות עם ביצה כשר לפסח מטבח בקלימקלות ליהינקרויץ

 








3 ביצים קשות מבושלות ומקולפות וחצויות לחצי


לשים בקערה


לעיסת הבשר לשים בקערת ערבוב

500 גרם בשר טחון הודו אדום או בקר


1 בצל גדול או בינוני חתוך לקוביות קטנות

1 גזר גדול מגורד על מגרדת גסה

1.5 כפיות פפריקה מתוקה

מעט פלפל שחור

מעט פפריקה חריפה

כחצי כפית מלח

2 כפות שמן זית

1 ביצה

מי שרוצה שן שום כתושה


לערבב הכל היטב


לקחת נייר אפייה לשמן אותו עם כף שמן

לשים לכל אורך הנייר חצי מעיסת הבשר ולמרוח 

רוחב כ-10 ס"מ ואורך 45 ס"מ חוץ מהשוליים

להניח כ-6 חצאי ביצים קשות עם החיתוך למטה על הבשר

לכסות את הביצים עם עיסת הבשר 

להדר הכל כמו נקניק רחב

לפזר מעל הרולדה מעט שמן זית

ולהתחיל לגלגל את הרולדה בעזרת נייר האפייה 

לרולדה מהודקת


לגלגל את קצוות הניירות משני הצדדים כמו אריזת

סוכרייה

כך הרולדה מתהדקת ולא תתפורר בחיתוך

לשים על תבנית אפייה

לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות

כ-30-35  דקות


3 hard-boiled eggs, peeled and halved

Put a control


To knead the meat, put a mixing control

500 grams of ground red turkey or beef

1 large or medium onion, cut into small cubes

1 large carrot, grated on a coarse grater

1.5 teaspoons of sweet paprika

A little black pepper

A little hot paprika

About half a teaspoon of salt

2 tablespoons of olive oil

1 egg

If you want, a crushed garlic clove

Mix everything well

Take a baking paper and grease it with a tablespoon of oil


Place half of the meat mixture along the entire length of the paper and spread 


About 10 cm wide and 45 cm long, excluding the edges


Place about 6 hard-boiled egg halves, cut side down, on the meat


Cover the eggs with the meat mixture


Roll everything together like a wide sausage


Sprinkle a little olive oil over the roll


And start rolling the roll using the baking paper 


To a tight roll

Roll the edges of the paper on both sides

like a candy wrapper


so the roll tightens and won't crumble when cut


Place on a baking sheet


Bake in a preheated oven

to 180 degrees


about 30-35 minutes

תגובות