רולדת בשר וירקות עם ביצה כשר לפסח מטבח בקלימקלות ליהינקרויץ

 




3 ביצים קשות מבושלות ומקולפות וחצויות לחצי


לשים בקערה


לעיסת הבשר לשים בקערת ערבוב

500 גרם בשר טחון הודו אדום או בקר


1 בצל גדול או בינוני חתוך לקוביות קטנות

1 גזר גדול מגורד על מגרדת גסה

1.5 כפיות פפריקה מתוקה

מעט פלפל שחור

מעט פפריקה חריפה

כחצי כפית מלח

2 כפות שמן זית

1 ביצה

מי שרוצה שן שום כתושה


לערבב הכל היטב


לקחת נייר אפייה לשמן אותו עם כף שמן

לשים לכל אורך הנייר חצי מעיסת הבשר ולמרוח 

רוחב כ-10 ס"מ ואורך 45 ס"מ חוץ מהשוליים

להניח כ-6 חצאי ביצים קשות עם החיתוך למטה על הבשר

לכסות את הביצים עם עיסת הבשר 

להדר הכל כמו נקניק רחב

לפזר מעל הרולדה מעט שמן זית

ולהתחיל לגלגל את הרולדה בעזרת נייר האפייה 

לרולדה מהודקת

לגלגל את קצוות הניירות משני הצדדים כמו אריזת

סוכרייה

כך הרולדה מתהדקת ולא תתפורר בחיתוך

לשים על תבנית אפייה

לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות

כ-30-35  דקות



תגובות