לבסיס העוגה
לשים בקערה
2 ביצים
6-7 כפות סוכר לבן
1/4 כפית מלח
4 כפות שמן אגוזים או קנולה מה שכשר לכם
או במקום שמן לשים חמאה מומסת
1 קופסה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
1 כפית אבקת אפה
1 כוס
שקדים לבנים טחונים דק 100 גרם-מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית
1 כפית תמצית וניל
לערבב הכל להוסיף
1-2 כפות מי ברז לפי הצורך
צריך להתקבל עיסה כמו טחינה
גולמית או עיסת פנקיייק
לשפוך לתבנית 18-20 ס"מ
לאפות ב-160 מעלות חצי אפיה
כרבע שעה
למלית הגבינה פטנט
לשים בקערת ערבוב
4 גביעים של שמנת חמוצה 27% כל גביע 200 גרם
ביחד 800 גרם שמנת חמוצה
( אפשר לסנן את השמנת החמוצה כשעה כדי שתגיר
נוזלים בזמן כי בזמן האפיה והקרור במקרר השמנת מגירה נוזלים)
6.5 כפות סוכר לבן
לערבב ולהוסיף
100 גרם חמאה מומסת לערבב להוסיף
2 ביצים
1 כפית תמתית וניל
לערבב
לתבנית 18 עם רינג גבוהה
אם אין לכם רינג גבוה אז לרפד את פנים התבנית הרינג עם רצועת
נייר אפייה של כ-10 ס"מ
לפזר בתחתית בסיס השקדים חופן אוכמניות טריות או קפואות
או דובדובנים או פירות יער קפואים
לשפוך מעל בזהירות את עיסת השמנת
לפזר מעל שוב עם חופן פירות או אוכמניות
לאפות בחום נמוך בתנור שחומם 150 מעלות
עד שהעוגה עלתה אבל רוטטת לא צריכה לקבל
צבע זהוב מלמעלה אפיתי קרוב לשעה
לקרר לשחרר מהתבנית ולפזר מעל מעט אבקת סוכר
ניתן לקשט מעל עם קצפת מוקצפת עם אינסטנט פודינג וניל
תגובות
הוסף רשומת תגובה