כשר לפסח גרטן תפוחי אדמה ובטטות טעים ומפנק מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ







החומרים

3 תפוחי אדמה בינוניים

2 בטטות בינוניות כתומות

2 בטטה סגולה בינונית

למי שלא רוצה בטטות להכין רק מתפוחי אדמה

לפרוס אות הכל לפרוסות דקות 2-3 מ"מ עובי

לסדר יפה כמו רעפים בתבנית סגורה כמו פיירקס

לפזר מעל 

כחצי כפית מלח

מעט פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

לפזר מעל

2 מיכלי שמנת להקצפה 500 גרם

3 כוסות חלב מדודות בכוס פלסטיק חד פעמית

לשתייה קרה. 

ניתן לפזר גם שן שום כתושה

לכסות את התבנית עם נייר אפייה ועליו נייר כסף

לאפות בתנור חם 180 מעלות בערך כשעה

עד שתפוחי האדמה והבטטות רכים

להוציא את ניירות האפייה

לפזר מעל כ-50 גרם גבינה צהובה מגורדת

אפשר גם פרמזן

להחזיר לתנור לעוד כעשר דקות עד שהגבינה מומסת ומעט זהובה

תגובות