כשר לפסח גלילות מצה עם שוורמה ביתית מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 








לשווארמה ביתית לשים בקערה

1 קילו נתחי פרגיות או חצי כמות

מעט פפריקה חריפה

מעט פלפל שחור

רבע כפית כורכום

1/2 כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית שטוחה תבלין שווארמה

2 כפות שמן זית


לחמם מחבת פסים

לשים כף שמן זית

ולהניח נתחים על מחבת חמה לא את הכל ביחד

עד שזה מזהיב משני הצדדים

בערך צריבה של 6 דקות

לפזר על הנתחים מעט מלח

לאחר הצליה להניח בצלחת

ולחתוך את הפרגיות לרצועות דקות


לקצוץ 4 בצלים בינוניים לחתוך לרצועות דקות וקצרות

לאחר שהפרגיות מוכנות לשפוך את רוב הנוזלים שנשארו

להשאיר כף אחת שומן

ולשים במחבת את הבצלים

לשים עלים מעט מלח

מעט פפריקה חריפה 

מעט פפריקה מתוקה

מעט כורכום ופלפל שחור

ומעט תבלין שווארמה

לערבב עד שהבצל יותר רך ומעט זהוב

לאחר שהבצל מוכן להוסיף את רצועות הפרגיות ולהקפיץ

כשתי דקות 

ולקרר


למצות

לשים נייר אפיה מעט רטוב 

לבצוע מצות לחצאים תלוי כמה מנות אתם רוצים להכין

להרטיב את חצאי המצות מתחת למי ברז

להניח על נייר האפיה הרטוב

ולכסום מלמעלה עם עוד נייר אפייה רטוב

ולהניח כמה דקות עד שהם רכות לגלגול

אם אחרי כמה דקות המצות עדיין קשות להרטיב 

שוב מעט מתחת למי ברז


לטבילת המצות

לשים בקערה אחת

2 ביצים

מעט פלפל שחור

רבע כפית מלח

1 כף מי ברז

לקשקש עם מזלג


הכנת המצות

להניח את חצאי המצות הרכות על נייר אפיה

לשים בקצה המצה

1 כף מלית שווארמה

ולגלגל לרולדה

כך להכין את כל הרולדות

לגלגל את הרולדות בתוך הביצה

ולטגן במחבת עם שמן קנולה או אגוזים או חמניות


טיגון משני מכל הצדדים עד הזהבה

טיגון בערך כ-4 דקות



לערבב הכל היטב

תגובות