לשים בתבנית אפיה שמיועדת גם להגשה
3 בצלים גדולים קצוצים לחצי לרצועות כחצי ס"מ ולקצר
אותם
4-5 תפוחי אדמה
חתוכים לחצי ולפרוסות בעובי כחצי ס"מ
1.5 כפות סילאן טבעי או דבש
מעט פלפל שחור
מעט פפריקה חריפה
רבע כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
3/4 כוס מי ברז מדוד בכוס חד פעמית
לערבב את כל תפוחי האדמה הבצל והתבלינים ביחד
לעוף
4 כרעיים או 8 שוקיים
אפשר גם עוף שלם תלוי כמות האורחים שלכם
לפזר עליהם
1 כף סילאן או דבש
מעט פלפל שחור
מעט פפריקה חריפה
מעט כורכום
חצי כפית שטוחה פפריקה חריפה
1 כף שמן זית
מעט מלח
למרוח היטב את התבלינים על הכרעיים משני בצדדים
או על העוף השלם
לסדר על תפוחי האדמה
אפשר לפזר גם מסביב את לעופות
את תפוחי האדמה והבצל
לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות
אפייה
כרעיים- כארבעים חמישים דקות
שוקיים - כארבעים דקות
עוף שלם כשעה שעה ורבע
אם העוף השחים יפה אבל צריך עוד זמן אפיה
אז להוריד טמפרטורה ל-180 מעלות
או כשהעוף שחום יפה ניתן לכסות מעל עם נייר כסף שלא ישרף
תגובות
הוסף רשומת תגובה