קציצות ירק מעולות כשרות לפסח מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 











החומרים לשים בקערה

1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות מאוד

1 תפוח אדמה גדול לא מבושל מקולף מגורד

על פומפיה גסה

1 גזר גדול מגורד על פומפיה גסה

1 כוס פיטרוזיליה קצוצה דק אפשר גם להוסיף שמיר

חצי חציל לא מקולף חתוך לקוביות קטנות

1 כפית לא מלאה מלח

מעט פלפל שחור

רבע כפית כורכום

מעט פפריקה חריפה

אפשר שן שום מעוכה

2 כפות שמן זית

4-5 ביצים

5 כפות קמח תפוחי אדמה

לערבב הכל לעיסה כמו טיט


מחממים במחבת על האש שמן קנולה או חמניות

2 מ"מ גובה

לוקחים עם כף מהעיסה ושמים בשמן החם אבל לא 

רותח משטחים מעט

ומטגנים כשתי דקות מכל צד עד שהקציצות זהובות


ניתן לאפות בתנור לשים על תבנית אפיה נייר אפייה

לשמן אותו עם שמן זית

להניח את הקציצות לשטח מעט לסלף מעל הקציצות

מעט שמן זית

ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות

כ-20 דקות עד הזהבה.






תגובות