עוגת פרג מהירה ללא מיקסר עם ציפוי שוקולדי מטבח בקלי קחות ליהי קרויץ

 








החומרים מדודים בגרמים או בכוסות חד פעמיות לשתיה קרה 170 גרם מידת הכוס החד פעמית


לשים בקערת עירבוב

1 כוס סוכר לבן 150 גרם

1/4 כפית מלח

2 כוסות פרג טחון טרי על המקום 160 גרם

4 ביצים 

1/2 כוס קוקוס 30 גרם

1 כפית תמצית וניל

1 כוס שמן קנולה או חמניות 160 גרם

3 כפות דבש או מייפל או סילאן

1 כוס צימוקים 100 גרם

1.5 כוס אגוזים קצוצים 100 גרם

לערבב ולהוסיף

1.1/2 כפיות אבקת אפייה לערבב 

ולהוסיף

1.3/4 כוסות קמח לבן 175 גרם לערבב 

להוסיף לדילול העוגה

3/4 כוס מי ברז 100 גרם לערבב או מיץ תפוזים לערבב

עד שיש עיסה בדלילות של כמו טחינה גולמית

לשים בתבנית 40×30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה

לשפוך את העיסה וליישר

לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ולאפות

כ- 40 דקות לבדוק עם קיסם שלא מתייבש

לקרר לחורר עם שיפוד ולהרטיב את העוגה עם הסירופ-

מתכון למטה

לאחר מכן  כשהסירופ נספג בעוגה לצפות עם קרם

שוקולד- מתכון למטה


סירופ להרטבת העוגה

1/3 כוס סוכר לבן 60 גרם

1 כוס מי ברז 160 גרם

2 כפות סירופ מייפל או דבש או סילאן

1 כפית תמצית וניל

לערבב עד שהסוכר נמס ולהרטיב את היוגה שהתקררה


לציפוי שוקולדי

להמיס בבן מארי או במיקרוגל

200  גרם שוקולד מריר

להוסיף

 2 כפות שמן קנולה או חמניות

לערבב היטב

ולצפות את העוגה המורטבת

לאחסן את העוגה במקרר עטופה היטב







תגובות