עוגת פרג מהירה ללא מיקסר עם ציפוי שוקולדי מטבח בקלי קחות ליהי קרויץ

 








החומרים מדודים בגרמים או בכוסות חד פעמיות לשתיה קרה 170 גרם מידת הכוס החד פעמית


לשים בקערת עירבוב

1 כוס סוכר לבן 150 גרם

1/4 כפית מלח

2 כוסות פרג טחון טרי על המקום 160 גרם

4 ביצים 

1/2 כוס קוקוס 30 גרם

1 כפית תמצית וניל

1 כוס שמן קנולה או חמניות 160 גרם

3 כפות דבש או מייפל או סילאן

1 כוס צימוקים 100 גרם

1.5 כוס אגוזים קצוצים 100 גרם

לערבב ולהוסיף

1.1/2 כפיות אבקת אפייה לערבב 

ולהוסיף

1.3/4 כוסות קמח לבן 175 גרם לערבב 

להוסיף לדילול העוגה

3/4 כוס מי ברז 100 גרם לערבב או מיץ תפוזים לערבב

עד שיש עיסה בדלילות של כמו טחינה גולמית

לשים בתבנית 40×30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה

לשפוך את העיסה וליישר

לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ולאפות

כ- 40 דקות לבדוק עם קיסם שלא מתייבש

לקרר לחורר עם שיפוד ולהרטיב את העוגה עם הסירופ-

מתכון למטה

לאחר מכן  כשהסירופ נספג בעוגה לצפות עם קרם

שוקולד- מתכון למטה


סירופ להרטבת העוגה

1/3 כוס סוכר לבן 60 גרם

1 כוס מי ברז 160 גרם

2 כפות סירופ מייפל או דבש או סילאן

1 כפית תמצית וניל

לערבב עד שהסוכר נמס ולהרטיב את היוגה שהתקררה


לציפוי שוקולדי

להמיס בבן מארי או במיקרוגל

200  גרם שוקולד מריר

להוסיף

 2 כפות שמן קנולה או חמניות

לערבב היטב

ולצפות את העוגה המורטבת

לאחסן את העוגה במקרר עטופה היטב


Ingredients measured in grams or disposable cups for cold drinks 170 grams Disposable cup size

Place in a mixing bowl

1 cup white sugar 150 grams

1/4 teaspoon salt

2 cups freshly ground poppy seeds on the spot 160 grams

4 eggs

1/2 cup coconut 30 grams

1 teaspoon vanilla extract

1 cup canola or sunflower oil 160 grams

3 tablespoons honey or maple or seltzer

1 cup raisins 100 grams

1.5 cups chopped nuts 100 grams

Mix and add

1.1/2 teaspoons baking powder

and add

1.3/4 cups white flour 175 grams mix

Add to thin the cake

3/4 cup tap water 100 grams mix or orange juice mix

Until there is a thin dough like raw tahini

Place in a 40×30 cm pan lined with baking paper

Pour the dough and level

Bake in a preheated oven to 170 degrees and bake

About 40 minutes, check with a toothpick that does not dry out

Cool, pierce with a skewer and moisten the cake with the syrup -

Recipe below
For the chocolate coating

Melt in a bain-marie or microwave

200 grams of dark chocolate

Add

2 tablespoons of canola or sunflower oil

Mix well

And coat the moistened cake

Store the cake in the refrigerator, well wrapped





תגובות