אקלרים קצפת וניל תותים משגעים ומפנקים ממטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 








החומרים מדודים בגרמים או בכוס פלסטיק חד פעמית לשתיה קרה


לשים בסיר על הגז

1.1/4  כוסות מי ברז  200 גרם

קורט מלח

1 כפית סוכר לבן

100 גרם חמאה או מרגרינה לפרווה

1/4 כוס שמן קנולה 40 גרם

להביא את העיסה לידי רתיחה 

ולהוסיף תוך כדי ערבוב

3 כוסות קמח  300 גרם ולערבב על האש עד 

שהבצק מתגבש לכדור וחלק

כדקה דקה וחצי ערבוב


לאחר מכן לשים את הבצק במיקסר עם גיטרה

לערבל במהירות נמוכה בינונית כדקה וחצי עד שהבצק

קצת יותר קר

להתחיל להוסיף ביצה לערבל עד שהביצה מוטמעת

בתוך הבצק

כאשר הביצה מוטמעת להוסיף עוד ביצה ולערבב עד

הטמעה

כך הוספתי 5 ביצים

חייבים להוסיף ביצים לפי הצורך

איך יודעים שהבצק מוכן 

לוקחים קצת בצק בין אצבעות הידיים אגודל והאמה

ופותחים את האצבעות 

הבצק צריך להמתח בין האצבעות ולא להקרע

אם הוא נקרה צריך להוסיף עוד ביצה

אז להוסיף לפי הצורך

לאחר שסיימנו להעביר לשקית זילוף עם צינטר כוכבי

או צינטר עגול חלק

להדביק דף אפייה בעזרת קצת  עיסת הפחזניות ב-4 פינות 

התבנית שלא יעוף בתנור על תוכנית טורבו

לזלף אקלרים באורך 7 ס"מ על תהנית מרופדת בנייר אפייה


לשים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בתוכנית טורבו או

בתוכנית רגילה

לשים בפתח הדלת כף עץ כדי שהדלת לא תסגר הרמטית 

וישאר מעט אויר היוצא החוצה

לא לפתוח את דלת התנור עד שהפחזניות מתייצבות 

ומקבלות צבע זהוב

בערך 25 דקות או לפי הצורך


לקרם וניל

לשים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה

500 גרם שמנת להקצפה 2 מיכלים

1 כוס חלב 165 גרם

1 חבילה אבקת אינסטנט פודינג וניל 80 גרם

4 כפיות סוכר לבן למעט יותר  מתוק ניתן  להוסיף עוד

2 כפיות סוכר לבחירתכם

להקציף עד שהקצפת יציבה

לשים בשקית זילוף עם צינטר כוכבי ולשמור במקרר עד 

מילוי הפחזניות


לציפוי השוקולד

לשים בבאן מארי או להמיס במיקרוגל 300 גרם שוקולד

מרי ולהמיס אותו

לאחר שהשוקולד מומס 

להוסיף

4-5 כפות שמן קנולה או חמניות

ולערבב היטב עד חלקות


ההרכבה

לאחר שאקלרים התקררו

לחתוך את אמצע האקלר כמו סנדביץ

למלא ולזלף קצפת וניל

ניתן לשים 2 פרוסות חתוכות תותים

לסגור את החלק העליון של האקלר

ולטבול את החלק העליון ולצפות בשוקולד

אפשר למרוח בעזרת מברשת  ולצפות עם שוקולד 

ניתן לקשט מלמעלה עם חתיכות תות או אוכמניות




תגובות