החומרים לבצק
מדוד בגרמים או בכוסות פלסטיק חד פעמיות
לשתייה קרה
לשים בקערה
200 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות או חמאה
3/4 כוס סוכר לבן 100 גרם
1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים מקושקשות
לערבב כחצי דקה עם כף עץ
להוסיף
4 כוסות קמח לבן 400 גרם
לערבב עם הידיים עד שמתקבל כדור בצק בצק
כמו פסטלינה
לאסוף את הבצק לכדור ולשטח אותו
לעטוף בניילון נצמד ולקרר כחצי שעה במקרר
למלית אגוזים בטעם חלבה
לשים בקערה
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק 200 גרם
3 כפות סילאן או דבש או מייפל
3 כפות טחינה גולמית
2 כפות סוכר דמררה למי שאין שישים סוכר לבן
רבע כפית קינמון
חופן צימוקים 30 גרם
2 כפות מי ברז
לערבב הכל היטב
אופן ההכנה
לחתוך את הבצק לחצי
ולרדד את הבצק על שולחן עבודה מקומח לעובי של
3 מ"מ
לקרוץ עיגולים מהבצק בעזרת כוס או מיקד עגול
בערך בקוטר של 7 ס"מ
להוציא את שאריות הבצק ולשים אותם בבצק שבצד לרידוד מחדש
על כל עיגול בצק לשים כפית ממלית האגוזים
כדי שאוזן המן לא תפתח ניתן להבריש את שולי
הבצק עם מעט מי ברז ולהדק היטב
להדק את השוליים היטב לצורת משולש אוזן המן
לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרחק אחד מהשני
לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות
לאפות בין 25-30 דקות לפי הצורך עד הזהבה
ניתן לאחר האפייה לבזוק מעל אוזני המן
מעט אבקת סוכר
חג שמח
תגובות
הוסף רשומת תגובה