English recipe listed belw
החומרים למלית
לשים בקערה
1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי קילו בשר טחון הודו או בקר או פרגיות
כחצי כפית מלח או לפי טעמכם
מעט פלפל שחור
מעט פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 קופסה מסוננת של פטריות חתוכות מסוננות
230 גרם
1 תפוחי אדמה מקולף בינוני לא מבושל חתוך
לקוביות קטנות
1 ביצה
לערבב את כל המלית היטב
לקחת בצק פילס ניתן להכין גם מבצק עלים
לחתוך לרצועות ברוחב של כ-10 ס"מ
ואורך של 30 ס"מ
לשים כף גדושה מאוד של מלית בשר בקצה
הבצק
לקפל שוליים צדדיים
ולגלגל לרולדה קצרה
ובעזרת היד קצת לשטח את המאפה
לשים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
במרחק זה מזה
להבריש את המאפים בביצה טרופה
ולפזר מעט שומשום
לאפות בתנור שחומם מראש ל170מעלות
כ-25-30 דקות עד הזהבה
The ingredients for the stuffing
put in a bowl
1 large onion chopped into small cubes
Half a cup of chopped parsley
Half a kilo of ground turkey or beef or chicken
About half a teaspoon of salt or according to your taste
A little black pepper
A little hot paprika
1 teaspoon sweet paprika
1 filtered box of filtered cut mushrooms
230 grams
1 uncooked medium peeled potato cut into pieces
into small cubes
1 egg
Mix all the stuffing well
To take a filling dough, it can also be made from puff pastry
Cut into strips about 10 cm wide
and a length of 30 cm
put a very heaping spoonful of meat filling at the end
the dough
Fold side edges
and roll into a short roll
And with the help of your hand flatten the pastry a little
Put in a pan lined with baking paper
at a distance from each other
Brush the pastries with a beaten egg
and sprinkle a little sesame
Bake in an oven preheated to 170 degrees
About 25-30 minutes until golden
תגובות
הוסף רשומת תגובה