אוזני המן פרג קלאסיות כמו בקונדיטוריה פרווה מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 






החומרים לבצק

מדוד בגרמים או בכוסות פלסטיק חד פעמיות

 לשתייה קרה


לשים בקערה

200 גרם מרגרינה  בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות או חמאה

3/4 כוס סוכר  לבן 100 גרם

1 שקית אבקת אפיה 10 גרם

1/4 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים מקושקשות

לערבב כחצי דקה עם כף עץ

להוסיף

4 כוסות קמח לבן  400 גרם

לערבב עם הידיים עד שמתקבל  כדור בצק בצק

כמו פסטלינה

לאסוף את הבצק לכדור ולשטח אותו

לעטוף בניילון נצמד ולקרר כחצי שעה במקרר


למלית הפרג

לשים בסיר על האש

1 כוס מי ברז 150  גרם =לחלבי ניתן לשים חלב

1 כוס סוכר 150 גרם

1 כפית תמצית וניל

חופן צימוקים 40 גרם

70 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

רבע כפית מלח

2 כפות סילאן או דבש או מייפל

2 כפות מרגרינה או שמן קנולה לחלבי=חמאה

חצי קליפת לימון מגורדת

אפשר להוסיף גם 2-3 כפות ריבה פובידול או דובדובנים או תותים ולהוריד מעט מכמות הסוכר

כאשר העיסה רתחה להוסיף כשלוש כוסות פרג טחון

טרי כ-350 גרם ולערבב על האש עד שהעיסה מבעבעת מעט ולקרר במקרר

כאשר שמים את הפרג במקרר הוא מסמיך 


אופן ההכנה 

לחתוך את הבצק לחצירק

ולרדד את הבצק על שולחן עבודה מקומח לעובי של

 3 מ"מ

לקרוץ עיגולים מהבצק  בעזרת כוס או מיקד עגול

 בערך בקוטר של 7 ס"מ

להוציא את שאריות הבצק ולשים אותם בבצק שבצד לרידוד מחדש

על כל עיגול בצק לשים כפית ממלית הפרג

להדק את השוליים היטב לצורת משולש אוזן המן

לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרחק אחד מהשני

לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות

לאפות בין 25-30 דקות לפי הצורך עד הזהבה

חג שמח











תגובות