עוגת בגסו עם ריבת חלב מהמטבח ההודי מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ









החומרים מדודים בגרמים או בכוסות פלסטיק חד פעמיות לשתייה קרה


לשים בקערה

3/4 כוס בסוכר לבן 100 גרם 

רבע כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

200 גרם חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות

3.5 כוסות קמח לבן רגיל 350 גרם

לערבב בידים על שיש פירורי בצק קטנים

ולהוסיף

1 ביצה

לערבב בידיים עד שמתקבל בצק


לרפד בנייר אפייה תבנית 40x30 ס"מ

לשטח את הבצק על כל התבנית ולחורר עם מזלג

לאפות בתנור שחומם מראש - ל-170

עד הזהבה בערך 25 דקות

ולקרר בחוץ

לאחר שהבצק התקרר 

למרוח את הבצק בצנצנת ריבת חלב כ-350 גרם

וליישר 

ולציפוי למרוח מעל שוקולד מריר מומס מתכון מתחת


לשוקולד מריר לציפוי

לשים בבאן מרי או להמיס במיקרו

200 גרם שוקולד מריר ולהמיס אותו

להוסיף כפות שמן קנולה או חמניות ולערבב היטב

לשפוך על הריבית חלב למרוח על הכל ליישר

להכניס לשעה למקרר עד שהשוקולד מתקשה

ולחתוך לריבועים או מלבנים

ניתן להקפיא לאחר החיתוך







תגובות