עוגת לב משגעת עם קרם וניל וקישוט פירות מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 





החומרים

2 חבילות בצק עלים קנוי מרודד

שבלונת לב קנויה או מכינים לבד

אפשר להכין לב מקרטון או בריסטול 

לציער לב חלול רק מסגרת 

בערך במידות של 35 ס"מ


אופן ההכנה

לשים רצועת בצק על נייר אפייה מקומח 

בצק בגודל שבלונת הלב

אם הבצק קטן יותר לפזר עליו מעט קמח

לשים מעליו נייר אפייה ולרדד מעט לגודל השבלונה

להסיר את הנייר ולהניח את השבלונה על הבצק

ולחתוך לצורת הלב 

להעביר את הנייר עם הלב לתבנית אפיה לחורר עם מזלג

להניח על הבצק את נייר האפייה 

ולהניח מעל תבנית אפייה 

תהליך זה תורם שהבצק יצא דק באפייה וקריספי 

ולא נפוח ולא אחיד

לאפות בתנור מחומם ל-170 מעלות כ-25 דקות

לאחר מכן להוציא את התבנית

להנמיך את חום התנור ל-150 מעלות

ולאפות עד הזהבה וקריספיות בערך 7-10 דקות

להוציא החוצה ולקרר


לקרם וניל

לשים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה

2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה קרה מאוד 500 גרם

1 כוס חלב 170 גרם מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה

1 קופסה אבקת אינסטנט פודינג וניל 80 גרם

4 כפיות סוכר

להקציף עד ההקצפת יציבה

לשים בשקית זילוף עם צינטר כוכבי או עגול


אופן ההרכבה

להניח על צלחת הגשה או מגש הגשה

לב בצק אפוי

לזלף עיגולי או כוכבי קצפת על כל הלב

להניח מעל עוד לב בצק אפוי ולהדק מעט

לזלף מעל על כל הלב עיגולי או כוכבי קצפת

להניח מעל את בצק  הלב האפוי  האחרון

להדק מעט

לזלף על כל הבצק יפה כוכבי קצפת

עכשיו אפשר לקשט מעל

בפירות,

תותים קווי,אוכמניות ענבים

שוקולדים או מה שאתם רוצים

תהנו חג שמח

תגובות