טורטיות סביח קריספיות משגעות מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 








לירקות בתנור למלית הטורטייה

בערך חומרים ל-10 טורטיות

2 חצילים בינוניים לחתוך לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ואפשר לחצי אם החצילים גדולים

2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות ולקצר אותם

2 פלפלים חתוכים לרצועות

לשים את כל הירקות בתבנית אפייה גדולה

לפזר מעל

1 כפית שטוחה מלח

מעט פלפל שחור

לזלף כשלוש ארבע כפות שמן זית

לערבב הכל היטב

לאפות הכל בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות

כ-25 דקות עד שהכל יותר רך

לקרר

להכין עוד כ-5 ביצים  מבושלות  קלופות

חתוכות לרבעים

טחינה גולמית

סלט מטבוחה מוכן


לטבילת הטורטיות

לשים בצלחת אחת

1 ביצה 

כפית מי ברז

רבע כפית מלח 

ומעט פלפל שחור

לקשקש עם מזלג


בצלחת שנייה להכין פירורי לחם


אופן ההכנה

לשים על שולחן העבודה 

1 טורטייה

להניח בקצה

מעט חצילים

מעט פלפלים

מעט בצל

לזלף מעלים ככפית שטוחה טחינה גולמית

מעט מהסלט המטבוחה

2 רבעי ביצים

את שולי הבצק להבריש עם ביצה

לקפל שוליים בצדדים על הירקןת

ולגלגל לטורטייה מהודקת

להניח בצד על פתח הטורטייה

ולהמשיך להכין את כל הטורטיות

לאחר מכן

מגלגלים את הטורטייה בביצה

ולאחר מכן לגלגל את הטורטייה היטב בפירורי הלחם


לחמם מחבת עם שמן למלאנשמן חמניות או 

קנולה כחצי גובה המחבת

כשהשמן חם אבל לא רותח

לטגן כ-4-5   דקות

להוציא לנייר סופג




תגובות