בורקס סביח משגע עם חציל על האש טחינה ועוד מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ











החומרים למאפה אחד

1 חציל בינוני שרוף על האש לקלף לקצוץ גס

לשים מעט מלח ופלפל שחור וכפית שמן זית

לערבב

סלט מטבוחה או תורכי מוכן

2 ביצים מבושלות חתוכות לחצי

טחינה גולמית

בצק עלים קר בגודל בערך 50x40ס"מ


אופן ההכנה

לחלק את מלבן בצק העלים ל-2 לאורך

חצי אחד של בצק לחתוך באלכסון לכל האורך

אבל לא לחתוך את השוליים מסביב


על מלבן הריבוע השני

להניח באמצע הבצק  לכל האורך חוץ מהשולים

את החציל

לזלף לכל האורך כשתי כפות  לא מלאות טחינה גולמית 

על הטחינה לכל האורך לשים כשתי כפות

סלט מטבוחה או תורכי

להניח מעל את הביצים כשהחלק החתוך כלפי מטה

לפזר על הביצים מעט מלח ומעט פלפל שחור

לזלף שוב מעט טחינה גולמית

לכסות את הבצק בבצק החתוך באלכסון

להדק מסביב לשוליים

אפשר להדק עם מזלג מסביב

להבריש עם ביצה טרופה

ולפזר מעל מעט שומשום

לאפות בתנור שחומם מראש

ל-170 מעלות כשלושים דקות או לפי הצורך

עד שהמאפה זהוב והבצק אפוי



תגובות