קציצות כרוב עם בשר וירקות מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 




English recipe listed below


לשים בקערה

1 בצל גדול לחתוך לקוביות קטנות

2 תפוחי אדמה לא מבושלים מקולפים מגורדים 

במגרדת גסה

2 גזרים בינוניים מגורדים במגרדת גסה

3 עלי כרוב גדול קצוצים לקוביות קטנות

500 גרם בשר טחון או הודו או בקר וכו'

מעט פלפל שחור

2 כפיות פפריקה מתוקה

1/2 כפית כורכום

מעט פפריקה חריפה

3/4 כפית שטוחה מלח

2 כפות שמן זית

4 כפות פירורי לחם

2 ביצים

לערבב הכל היטב

עד שיש עיסה נוחה ויציבה ליצירת קציצות

לקחת מהעיסה גודל של ככדור פינג פונג

רצוי בידיים טיפה רטובות

ליצור כדור

ולשטח אותו לקציצה שטוחה

להכין מחבת עם שמן קנולה בערך

עם 2 ס"מ גובה שמן חם

להניח בזהירות את הקציצה בשמן החם

לטגן צד אחד כשלוש דקות

ולהפוך לצד השני לעוד כשלוש דקות טיגון

עד הזהבה משני הצדדים


ניתן גם לאפות לשים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן

לזלף מעל מעט שמן זית 

ולאפות בתנור שחומם מראש

ל-180 מעלות כ-25 דקות או לפי הצורך


put in a bowl


1 large onion cut into small cubes


2 peeled and grated uncooked potatoes 


with a coarse scraper


2 medium carrots grated on a coarse grater


3 large cabbage leaves cut into small cubes


500 grams of ground meat or turkey or beef, etc.


A little black pepper


2 teaspoons sweet paprika


1/2 teaspoon of turmeric


A little hot paprika


3/4 flat teaspoon salt


2 tablespoons of olive oil


4 tablespoons of bread crumbs


2 eggs


mix everything well


until there is a comfortable and stable dough for making meatballs


Take the size of a ping pong ball from the dough


preferably in the hands


A little wet


make a ball


and flatten it into a flat patty


Prepare a pan with approx. canola oil


with 2 cm height of hot oil


Carefully place the meatball in the hot oil


Fry one side for about three minutes


and turn to the other side for another three minutes of frying


until golden on both sides




You can also bake on a baking sheet lined with greased baking paper


Drizzle over a little olive oil 


and bake in a preheated oven


at 180 degrees for about 25 minutes or as needed

תגובות