English recipe listed below
לשים בקערה
1 בצל גדול לחתוך לקוביות קטנות
2 תפוחי אדמה לא מבושלים מקולפים מגורדים
במגרדת גסה
2 גזרים בינוניים מגורדים במגרדת גסה
3 עלי כרוב גדול קצוצים לקוביות קטנות
500 גרם בשר טחון או הודו או בקר וכו'
מעט פלפל שחור
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
מעט פפריקה חריפה
3/4 כפית שטוחה מלח
2 כפות שמן זית
4 כפות פירורי לחם
2 ביצים
לערבב הכל היטב
עד שיש עיסה נוחה ויציבה ליצירת קציצות
לקחת מהעיסה גודל של ככדור פינג פונג
רצוי בידיים טיפה רטובות
ליצור כדור
ולשטח אותו לקציצה שטוחה
להכין מחבת עם שמן קנולה בערך
עם 2 ס"מ גובה שמן חם
להניח בזהירות את הקציצה בשמן החם
לטגן צד אחד כשלוש דקות
ולהפוך לצד השני לעוד כשלוש דקות טיגון
עד הזהבה משני הצדדים
ניתן גם לאפות לשים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן
לזלף מעל מעט שמן זית
ולאפות בתנור שחומם מראש
ל-180 מעלות כ-25 דקות או לפי הצורך
put in a bowl
1 large onion cut into small cubes
2 peeled and grated uncooked potatoes
with a coarse scraper
2 medium carrots grated on a coarse grater
3 large cabbage leaves cut into small cubes
500 grams of ground meat or turkey or beef, etc.
A little black pepper
2 teaspoons sweet paprika
1/2 teaspoon of turmeric
A little hot paprika
3/4 flat teaspoon salt
2 tablespoons of olive oil
4 tablespoons of bread crumbs
2 eggs
mix everything well
until there is a comfortable and stable dough for making meatballs
Take the size of a ping pong ball from the dough
preferably in the hands
A little wet
make a ball
and flatten it into a flat patty
Prepare a pan with approx. canola oil
with 2 cm height of hot oil
Carefully place the meatball in the hot oil
Fry one side for about three minutes
and turn to the other side for another three minutes of frying
until golden on both sides
You can also bake on a baking sheet lined with greased baking paper
Drizzle over a little olive oil
and bake in a preheated oven
at 180 degrees for about 25 minutes or as needed
תגובות
הוסף רשומת תגובה