קציצות כרוב עם בשר וירקות מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 





לשים בקערה

1 בצל גדול לחתוך לקוביות קטנות

2 תפוחי אדמה לא מבושלים מקולפים מגורדים 

במגרדת גסה

2 גזרים בינוניים מגורדים במגרדת גסה

3 עלי כרוב גדול קצוצים לקוביות קטנות

500 גרם בשר טחון או הודו או בקר וכו'

מעט פלפל שחור

2 כפיות פפריקה מתוקה

1/2 כפית כורכום

מעט פפריקה חריפה

3/4 כפית שטוחה מלח

2 כפות שמן זית

4 כפות פירורי לחם

2 ביצים

לערבב הכל היטב

עד שיש עיסה נוחה ויציבה ליצירת קציצות

לקחת מהעיסה גודל של ככדור פינג פונג

רצוי בידיים טיפה רטובות

ליצור כדור

ולשטח אותו לקציצה שטוחה

להכין מחבת עם שמן קנולה בערך

עם 2 ס"מ גובה שמן חם

להניח בזהירות את הקציצה בשמן החם

לטגן צד אחד כשלוש דקות

ולהפוך לצד השני לעוד כשלוש דקות טיגון

עד הזהבה משני הצדדים


ניתן גם לאפות לשים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן

לזלף מעל מעט שמן זית 

ולאפות בתנור שחומם מראש

ל-180 מעלות כ-25 דקות או לפי הצורך

תגובות