סופגניות פררו רושה משגעת מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ




 







לשים בקערת המיקסר עם וו לישה


1 קילו קמח עם שמרים

אם אין לכם קמח שמרים אז לשים

1 קמח לבן רגיל עם 50 גרם קוביית שמרים

או 2 כפות שמרים יבשים

מצד אחד של הקמח לשים

1 כפית מלח

4 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

4 ביצים

1 כף ברנדי או וודקה לא חייבים

להפעיל את המיקסר ולהוסיף

בהדרגה

מעט מים פושרים כחצי כוס בינתיים

80 גרם חמאה חתוכה לקוביות

ללוש ולהוסיף עוד מים פושרים בהדרגה לפי הצורך

עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק

ללוש במיקסר 12 דקות עד שהבצק

נאסף לכדור

להוריד מהמיקסר לפזר מעל הבצק מעט קמח

לכסות בניילון נצמד ולהתפיח עד שהבצק מכפיל

את נפחו כמה זמן שנדרש

לאחר שהבצק תפח להוריד לשולחן עבודה מקומח

לחלק ל-4 חלקים

לחלק כל חלק לחלקים בגודל של תפוח בינוני

לכדרר את הבצק בעזרת כף היד לכדור חלק

ועגול ולשים על ריבוע נייר אפייה  קטן מעט מקומח

להתפיח את הסופגניות עד שהם מכפילות את נפחם -כמה זמן שנדרש

לחמם שמן קנולה או חמניות בגובה חצי מהסיר

שהשמן חם אבל לא רותח לשים את הבופגניה בזהירות בשמן כשהצד העליון כלפי השמן

לטגן כשתי דקות מכל צד

לאחא הטיגון

להוציא לנייר סופג ולקרר בחוץ


אופן המילוי וקישוט הסופגנייה

לאחר שהסופגנייה קרה למלא מלית עם שק הזילוף  כוכבי לתוך הסופגנייה -מתכון של קרם מלית למטה

לצפות את הסופגניה מלמעלה  עם קרם שוקולד לוז אפשר לטבול או למרוח הכף מתכון לקרם ציפוי שוקולד לוז למטה

לזלף על הסופגניה שושנה עם קרם השוקולד שגם מילינו איתו את הסופגנייה 

מתכון למטה זה הקרם גם למלית

לשים על שושנת השוקולד כדורי פררו רושה לא חייבים לשים פררו

מתכון למטה

וניתן לקשט עם דפי זהב אכילים


מתכון לקרם שוקולד 

למלית הסופגנייה, לזילוף שושנה

וליצרת כדורי פררו רושה

לשים בסיר על הגז

1 מיכל שמנת להקצפה 250 גרם

200 גרם שוקולד חלב שבור

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

2 כפות חלב

לערבב כל הזמן באש להביא לידי רתיחה

כשהשוקולד מומס להוריד מהאש ולהוסיף

50 גרם חמאה ולערבב לקרם חלק

להוסיף 2 כפות ממרח שוקולד נוטלה לוז

2-3 כפיות ממרח חמאת לוז

 או אבקת נוגט אם אין אז לא לשים

לערבל לעיסה חלקה

1/3 מהקרם  לשים בקערה ולשים במקפיא לייצירת עיגולי פררו רושה

את שאר הקרם לקרר במקרר עד שהוא יציב

ולשים בשק זילוף עם צינטר כוכבי


צריך 150 גרם אגוזי לוז אפויים לקלף

100 גרם מהם לשים בשקית סנביץ 

ולחבוט עם מערוך ליצירת שבבי אגוזי לוז


קרם ציפוי שוקולד לוז

לציפוי הסופגנייה 

לשים בסיר על האש אש קטנה

100 גרם חמאה

120 גרם שוקולד חלב

2 כפות חלב

לערבב כל הזמן על אש קטנה עד 

שהשוקולד והחמאה מומסים

להוסיף את אגוזי הלוז הגרוסים

ולערבב 


ליצירת כדורי פררו רושה

את 1/3 קרם מלית השוקולד ששמנו במקפיא

להוציא לקחת עם כפית מהקרם

לשים בפנים אגוז לוז שלם אפוי

לגלגל לכדור

ולצפות בתור ברס אגוזי לוז מקורמלים

או באגוזי לוז גרוסים קלויים.






תגובות